
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy orzeszki, tarty ser parmiggiano reggiano i obrane ząbki czosnku. Blendujemy składniki, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 2 minuty / obroty: 8. Co około 30 sekund przerywamy program, aby zebrać składniki ze ścianek szpatułką.
KROK 2: DODAJEMY ZIELONE SKŁADNIKI I PRZYPRAWY
Do misy dodajemy umyty szpinak, liście bazylii, płatki chili, sól (1 łyżeczka) oraz sok z cytryny. Rozdrabniamy całość, do uzyskania gładkiej masy, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 4 minuty / obroty: 8. Podczas blendowania stopniowo dodajemy kostki lodu oraz oliwę z oliwek.
KROK 3: GOTUJEMY MAKARON
W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 4: ŁĄCZYMY PESTO Z MAKARONEM
Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym pesto i od razu podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
261 dni temu
aaaaaa
Odpowiedz