Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy orzeszki, tarty ser parmiggiano reggiano i obrane ząbki czosnku. Blendujemy składniki, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 2 minuty / obroty: 8. Co około 30 sekund przerywamy program, aby zebrać składniki ze ścianek szpatułką.
KROK 2: DODAJEMY ZIELONE SKŁADNIKI I PRZYPRAWY
Do misy dodajemy umyty szpinak, liście bazylii, płatki chili, sól (1 łyżeczka) oraz sok z cytryny. Rozdrabniamy całość, do uzyskania gładkiej masy, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 4 minuty / obroty: 8. Podczas blendowania stopniowo dodajemy kostki lodu oraz oliwę z oliwek.
KROK 3: GOTUJEMY MAKARON
W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 4: ŁĄCZYMY PESTO Z MAKARONEM
Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym pesto i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!
Tagliatelle w sosie serowym
Prostotę klasycznych smaków w stylu włoskim znajdziesz w serowym tagliatelle Karola. Przygotuj kremowy sos na bazie śmietanki, gorgonzoli i białego wina!
Makaron orecchiette z domowym pesto i mascarpone
Wyjątkowy makaron orecchiette z kremowym sosem na bazie mascarpone i świeżego, domowego pesto. Odtwórz to danie w swoim domu i ciesz się smakiem inspirowanym włoską kuchnią!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)