Makaron z pesto szpinakowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: BLENDUJEMY SKŁADNIKI

Do misy termorobota MC Smart dodajemy orzeszki, tarty ser parmiggiano reggiano i obrane ząbki czosnku. Blendujemy składniki, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 2 minuty / obroty: 8. Co około 30 sekund przerywamy program, aby zebrać składniki ze ścianek szpatułką.

KROK 2: DODAJEMY ZIELONE SKŁADNIKI I PRZYPRAWY

Do misy dodajemy umyty szpinak, liście bazylii, płatki chili, sól (1 łyżeczka) oraz sok z cytryny. Rozdrabniamy całość, do uzyskania gładkiej masy, używając programu „miksowanie na piure” / czas: 4 minuty / obroty: 8. Podczas blendowania stopniowo dodajemy kostki lodu oraz oliwę z oliwek.

KROK 3: GOTUJEMY MAKARON

W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 4: ŁĄCZYMY PESTO Z MAKARONEM

Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym pesto i od razu podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!