Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
- przystawka do krojenia warzywa do termorobota MC Smart
- gazę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŚCIERAMY CUKINIĘ
Na misę termorobota zakładamy przystawkę do krojenia warzyw i wybieramy program „przystawka do krojenia warzyw” / czas: 40 sekund.
Startą cukinię przekładamy na sito wyłożone gazą i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody.
KROK 2: ROZDRABNIAMY SER
W misie termorobota umieszczamy ser halloumi. Wybieramy program „przystawka do krojenia warzyw” / czas: 20 sekund. Rozdrobniony ser przekładamy do miski.
KROK 3: ROZDRABNIAMY CZOSNEK I SZCZYPIOREK
W misie termorobota umieszczamy czosnek i szczypiorek. Używając programu „ustawienia własne” / czas: 8 sekund / obroty: 7, siekamy warzywa, a następnie zgarniamy składniki ze ścianek naczynia.
KROK 4: MIESZAMY SKŁADNIKI
Do misy robota dodajemy odciśniętą cukinię, jajka, panierkę panko, ser, mąkę, sól i pieprz. Mieszamy, używając programu „ustawienia własne” / czas: 10 sekund / obroty: 4.
KROK 5: SMAŻYMY PLACUSZKI
Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie wylewamy na nią masę i smażymy placuszki po ok. 4-6 minut z każdej strony, aż się zarumienią. W razie potrzeby dodajemy oleju.
KROK 6: PODAJEMY DANIE
Placuszki najlepiej smakują na ciepło. Możemy podawać je np. z jogurtem greckim, sosem tzatziki lub lekką sałatką z pomidorów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Łazanki
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)