Pomelo posset

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie:

Krok 1: Gotowanie śmietanki

W rondelku podgrzewamy śmietankę z cukrem i startą skórką z pomelo. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści.

Krok 2: Dodanie soku

Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 minut do przestygnięcia. Dodajemy świeżo wyciśnięty sok z pomelo oraz sok z cytryny. Mieszamy, masa zacznie naturalnie gęstnieć.

Krok 3: Chłodzenie

Krem przelewamy do małych szklanek lub kokilek. Studzimy w temperaturze pokojowej, a następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 4 godziny, aż stężeje.

Krok 4: Dekoracja i podanie

Podajemy deser udekorowany cząstkami pomelo, świeżymi listkami mięty i odrobiną startej skórki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl