Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: Gotowanie śmietanki
W rondelku podgrzewamy śmietankę z cukrem i startą skórką z pomelo. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści.
Krok 2: Dodanie soku
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 minut do przestygnięcia. Dodajemy świeżo wyciśnięty sok z pomelo oraz sok z cytryny. Mieszamy, masa zacznie naturalnie gęstnieć.
Krok 3: Chłodzenie
Krem przelewamy do małych szklanek lub kokilek. Studzimy w temperaturze pokojowej, a następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 4 godziny, aż stężeje.
Krok 4: Dekoracja i podanie
Podajemy deser udekorowany cząstkami pomelo, świeżymi listkami mięty i odrobiną startej skórki.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)