
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- moździerz
- tłuczek
Sposób przygotowania:
DRESSING
Papryczkę chili dość drobno siekamy. Następnie umieszczamy ją wraz z pozostałymi składnikami w moździerzu i ucieramy, aż powstanie dość jednolity sos.
SAŁATKA
KROK 1: PODPRAŻAMY PŁATKI KOKOSA
Na gorącej patelni podprażamy przez chwilę płatki kokosa, aby nabrały lekko złotego koloru, i odkładamy je do przestygnięcia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Pomelo obieramy i dzielimy na cząstki. Orzeszki ziemne i miętę siekamy. Trawę cytrynową delikatnie rozbijamy tłuczkiem i bardzo drobno siekamy. Szalotkę kroimy w dość cienkie talarki.
KROK 3: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ
Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski i polewamy dressingiem. Następnie dokładnie mieszamy sałatkę i podajemy ją z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)