Kuchnia francuska - Ciastka z kremem - przepisy i pomysły:

Kuchnia francuska

Ciastka z kremem

wróć do Ciastka

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Lidl

Makaroniki nadziewane czekoladą

Małe makaroniki i pyszna czekolada to połączenie, któremu trudno się oprzeć. Skusisz się?

Makaroniki nadziewane czekoladą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 25 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Minieklery z kremem malinowym

Domowe eklery zachwycają bardziej niż te z cukierni, a smakiem przywodzą na myśl ciepłe, letnie dni.

Minieklery z kremem malinowym

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 20 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Torciki z pomarańczami

Minitorciki to idealny pomysł, gdy chcemy przygotować deser tylko dla kilku osób. Wypróbuj ten z pomarańczami.

Torciki z pomarańczami

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Francuskie makaroniki

Klasyka francuskiego cukiernictwa - makaroniki przełożone pysznym kremem!

Francuskie makaroniki
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 24 ten przepis jest wegetariański

1 2 »
Ciastka i krem to duet idealny. Nieważne, czy są to ptysie, kremówki, eklery, rurki czy może jeszcze inne ciastka wypełnione po brzegi sycącym i słodkim kremem. Dla każdego coś miłego! Jeśli więc planujecie na deser ciastka z kremem, to koniecznie sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla. Przekonajcie się już teraz, jak wiele inspirujących przepisów w niej znajdziecie!

Sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka z kremem

Trudno o jeden uniwersalny przepis na ciastka z kremem. Wśród tylu możliwości, jakie oferują ciasteczka z kremem można się naprawdę pogubić! Przygotowaliśmy więc mały przewodnik cukierniczy, jakich kremów możecie użyć do ozdoby ciastek. Zdecydowanie najpopularniejszą wersją są ciastka z kremem czekoladowym. W Kuchni Lidla królują w tej wersji kruche ciasteczka, takie jak amaretti z ganaszem czekoladowym czy makaroniki nadziewane czekoladą. Ciasteczka z kremem to jednak o wiele szerszy wachlarz możliwości. Jeśli dotychczas nie mieliście okazji eksperymentować z tym przysmakiem, to weźcie pod uwagę ciasteczka z kremem budyniowym, orzechowym, cytrynowym czy nawet karpatkowym. Wszystkie smakują obłędnie! A gdy za oknem temperatura sięga zenitu, pamiętajcie o właściwym przechowywaniu tego rodzaju smakołyków. W porze letniej najlepiej sprawdzą się więc ciasteczka z kremem z mleka w proszku, które przedłuży ich trwałość nawet do tygodnia.  

Wariacje na temat ciastek z kremem

Ciastka z kremem mogą przyprawić o prawdziwy zawrót głowy. Nic dziwnego, bo obok przepisów uwzględniających różne smaki kremu, znajdziecie również takie, które wymieniają ciastka z nazwy. Któż nie zna popularnych eklerków, wadowickiej kremówki papieskiej, ptysia czy rurki z kremem. A wszystkie te przysmaki to właśnie ciastka z kremem! Kuchni Lidla żadne z nich nie są obce, dlatego wszyscy smakosze słodkości już teraz mogą pokusić się o przygotowanie:

Ze wskazówkami i poradami Kuchni Lidla każdy eklerek czy kremówka będą udane! I choć spotkacie się z różnymi wersjami kremówek czy rurek z kremem, to w większości przypadków przepis będzie bazował na tych samych składnikach. Przepisy na tak tradycyjne przysmaki mogą różnić się jedynie szczegółami, np. rodzajem kremu. W końcu takie rurki mogą być przyrządzone z kremem budyniowym czy też z kremem z serka mascarpone. Wszystkie chwyty dozwolne!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!