Łatwe przepisy - Roladki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta to danie, które łączy w sobie delikatne i soczyste mięso z intensywnym smakiem sera feta i świeżością szpinaku. Ta pyszna kombinacja wprost rozpływa się w ustach, o ile zostanie przygotowana w poprawny sposób. Jak zrobić wyśmienite roladki drobiowe z nadzieniem szpinakowym i serem? Poznaj nasz sposób!
![Roladki z kurczaka ze szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/df8ec789153c-e376538356d3-kw46-2023-lidl-roladki-z-kurczaka-ze-szpinakiem-przepis.webp)
Roladki z karpia gotowane na parze
Wyjątkowa odsłona popularnej ryby na wigilijnych stołach. Roladki z karpia nadziewane farszem grzybowym i gotowane na parze to pyszna alternatywa dla tradycyjnych przepisów.
![Roladki z karpia gotowane na parze](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fd0fb92b357e-ac0f3d7187d3-kw50-2022-kinga-paruzel-roladki-z-karpia-gotowane-na-parze.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Roladki z gładzicy z delikatnym nadzieniem krabowym, w aromatycznym sosie to propozycja dla miłośników ryb i owoców morza.
![Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/24596da58c1c-9aee11bdef02-Schollenroellchen.webp)
Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
Wypróbuj nietypowy pomysł Karola Okrasy na schab ze śliwką z grilla!
![Schab ze śliwką z grillowanymi batatami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7368d57e6b64-6b114cc7efb5-KW_26_Schab_ze_sliwka_z-batatami_202221245_RGB_1250x700.webp)
Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!
![Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4b91dc5dfc18-6615322a4de6-KW_24_Roladki_z_indyka_z_owocami_i_serem_2022219596_RGB_OK_1250x700.webp)
Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
Roladki zapieczone w pomidorowym sosie i wyraziste dodatki to idealny pomysł na szybki obiad pełen smaku!
![Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e493f15905d3-3dd9eb400f-KW_02_KAROL_Klopsiki-z-miesa-mielonego-z-szynka-serem-feta-i-szpinakiem-w-sosie-pomidorowym_278188_poziom_rgb_got.webp)
Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.
![Roladki z indyka z papryką i kaparami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce2352b59522-6c7ab52002-roladki z indyka z papryka i kaparami.webp)
Najlepsze przepisy na roladki
Na roladki istnieje wiele przepisów, dlatego też występują w aż tylu wersjach. Możliwości ich przyrządzania są nieograniczone!
Zazwyczaj podstawą roladek w przepisie jest mięso. Spotkacie się zatem z roladkami drobiowymi, wołowymi czy też wieprzowymi. Wśród tych ostatnich najpopularniejsze są roladki z karkówki, a przede wszystkim roladki schabowe, które często przyrządzane są z pieczarkami.
Wielbicielom drobiu warto natomiast polecić roladki z kurczaka, doskonale komponujące się ze szpinakiem czy z serem, jak w przepisie Kuchni Lidla na roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym. Koniecznie skosztujcie również roladek z indyka:
A jeśli jesteście smakoszami ryb, to roladki z łososia smakują naprawdę wybornie! Wypróbujcie przepis Kuchni Lidla na roladki z wędzonego łososia z jabłkiem.
Doskonałym składnikiem roladek jest również szpinak. Sięgnijcie po przepisy na roladki szpinakowe Kuchni Lidla, a na pewno nie pożałujecie!
- roladki ze szpinakiem i z szynką: roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- roladki schabowe w sosie ze szpinakiem: roladki ze schabu pod serowym beszamelem
Zamiast ze szpinakiem możecie też pokusić się o przygotowanie roladek z pieczarkami.
Po więcej pomysłów na roladki, w tym również bardzo szybkie w wykonaniu, jak roladki z ciasta francuskiego, zajrzyjcie do Kuchni Lidla:
Pamiętajcie, że zaoszczędzicie mnóstwo czasu, jeśli zdecydujecie się serwować roladki na zimno. W tym przypadku najlepiej sprawdzą się roladki podane w galarecie.
Jak zrobić roladki?
Roladki, wbrew pozorom, nie są trudne w przygotowaniu. Aby wiedzieć, jak zrobić roladki schabowe, wołowe czy z kurczaka, trzeba jedynie opanować dość wymagającą sztukę ich zwijania. Reszta, czyli farsz, dopełni całości kompozycji.
W przypadku wołowiny warto ponadto zasięgnąć informacji, jakie mięso najlepiej nada się na roladki wołowe. Nie każda część tuszy będzie bowiem odpowiednia. Plastry mięsa na roladki powinny być cienkie i dobrze rozbite w poprzek włókien, a jednocześnie zwarte w strukturze. Na to danie poleca się więc wybierać polędwicę, karkówkę lub udziec wołowy.
Nieco trudniej jest z drobiem, który z zasady charakteryzuje się delikatnym mięsem. Jak więc zawijać roladki z kurczaka czy indyka? Ciasno, pamiętając, aby dokładnie zawinąć brzegi do środka roladki. Podobnie zresztą postępuje się z tortillą. Jeśli więc zastanawiacie się, jak zrobić roladki z tortilli, to posłużcie się wykałaczkami, które znacznie ułatwią sprawę.
Mimo tak szerokiego wyboru mięs najczęściej przyrządza się roladki ze schabu. Dla wielu osób ważne jest więc, czym faszerować roladki schabowe, a w dalszej kolejności – jak długo dusić lub piec roladki schabowe w piekarniku. Po te, jak i inne wskazówki, np. jak długo piec roladki z kurczaka, sięgnijcie jak zwykle do niezawodnej Kuchni Lidla.