Polędwiczki  z suszonymi pomidorami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wykałaczki

Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C.

Przygotowanie

Polędwiczki kroimy na 1,5 – 2-centymetrowe plastry, każdy delikatnie rozbijamy na większy płat, oprószamy solą i pieprzem.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, a czosnek na plasterki. Na każdym płacie polędwiczki kładziemy po kawałku pomidora, kilka listków bazylii i kilka plasterków czosnku. Każdy tak nafaszerowany płat polędwiczki zwijamy delikatnie i spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy polędwiczki. Następnie przekładamy mięso na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na mniej więcej 15 minut.

Jak podawać

Podajemy z sałatą z sosem winegret.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Anna Anna
    822 dni temu
    Rewelacyjny przepis, można podawać je także na zimno. Polecam ☺

    odpowiedz

  • Karolina Karolina
    1487 dni temu
    Pyszne, ja dodalam papryki czerwonej slupek i troszkę sera żółtego. Polecam przepis.

    odpowiedz

  • Ancymonek Ancymonek
    1665 dni temu
    Bardzo smaczne, polecam

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1772 dni temu
    Tak, pyszne danie zamiast poledwiczek wykorzystalam piersi z kurczaka . Polecam!

    odpowiedz

  • rosiimanifo rosiimanifo
    2127 dni temu
    przepis super tylko z tymi pomidorami suszonymi w Lidlu zawsze jest kłopot. Nie dość że ich często nie ma to jeszcze smak pozostawia wiele do życzenia - pozdrawiam www.rosii.manifo.com

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram