Rodzinne przepisy - Ryba w sosie - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
Zobacz, jak po mistrzowsku przygotować delikatnego jesiotra! Jego smak doskonale podkreśla soczewica i sos grzybowy.

Papiloty z dorsza
Przygotuj dorsza w papilotach - z koprem włoskim, marchewką, kalafiorem. Pyszny sposób na rybę Darka Kuźniaka!


Filet z łososia w peperonacie
Lekkie, świeże, szybkie – takie są dania kuchni śródziemnomorskiej. Właśnie z niej pochodzi nasz przepis na łososia.


Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
Lubisz łączyć smaki w nieoczywisty sposób? Przygotuj papilotki z łososiem i delektuj się wyrafinowanym daniem.


Portugalski gulasz rybny
Kuchnia inspirowana Portugalią kocha ryby! Można je zaserwować z warzywami i bulionem, tworząc zupę o niepowtarzalnym smaku.


Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
Soczysta ryba marynowana w kolendrze, podana z gęstym, apetycznym sosem warzywnym, kaszą i paprykowym pesto. Pycha!


Soczysty łosoś z sosem z rukoli
Kasza, sos, gruszki i pieczona w niskiej temperaturze ryba to intrygujące, a zarazem zdrowe i lekkie połączenie smaków.


Śledź w jabłkach
Śledź w śmietanie ze startymi jabłkami doskonale sprawdzi się zarówno podczas święt, jak i w powszednie dni. Prosty, pyszny smak!


Ryba w sosie – przepis na każdy dzień
Ile gatunków ryb, tyle pomysłów na ich przyrządzenie. W poszukiwaniu tego właściwego naprawdę jest z czego wybierać! W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy zarówno na rybę smażoną, jak i rybę z piekarnika, każdą serwowaną w sosie, z salsą albo innymi aromatycznymi dodatkami. Klasykiem pozostaje oczywiście ryba w sosie śmietanowym, serowym bądź w sosie śmietanowo-koperkowym czy śmietanowo-serowym. Jak widać, łączeniu smaków nie ma końca! Odważcie się zatem na więcej z przepisami Kuchni Lidla i przygotujcie:
- rybę w sosie koperkowym: łosoś z sosem koperkowym, kaszą jęczmienną, surówką z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- rybę w sosie pomidorowym: dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- rybę w sosie chrzanowym: sum w śmietanie
- rybę w sosie cytrynowym: dorada z grilla z sosem cytrynowym lub łosoś w sosie cytrynowym
- rybę w sosie greckim: pieczona ryba po grecku
- rybę w sosie szpinakowym: mintaj z sosem bordelaise
- rybę w sosie musztardowym: łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- rybę w sosie curry: tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- rybę w sosie grzybowym: jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
A gdy nie macie możliwości ich przyrządzenia, spróbujcie poszukać podobnych produktów i przygotujcie z nich potrawy. Poza sezonem grzybowym warto więc skosztować ryby w sosie pieczarkowym, a z kolei na przełomie lata i jesieni – ryby w sosie kurkowym. Jeśli natomiast nie przepadacie za szpinakiem, to zróbcie rybę w sosie brokułowym. Zwolennikom kuchni azjatyckiej oprócz curry przypaść do gustu powinna również ryba w sosie słodko-kwaśnym. A wszystkim tym, którzy mają akurat ochotę na proste i nieskomplikowane danie, polecić trzeba po prostu rybę w sosie porowym lub beszamelowym. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze i zasada ta sprawdza się także w sztuce kulinarnej.