Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Bułki krótko podpiec na grillu, a następnie porwać na kawałki. Pomidory koktajlowe umyć i przekroić na pół. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Ser mozzarella osączyć i podzielić na kawałki. Półsuszone pomidory osączyć, odlewając przy tym 1 łyżkę oleju. Przygotowane składniki wymieszać w misce.

Odlaną oliwę połączyć z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem, umieścić w zakręcanym słoiku, zamknąć i energicznie wstrząsnąć. Doprawić do smaku, wymieszać z sałatką i odstawić na 20-30 minut do przegryzienia się smaków.

Przed podaniem oberwać listki bazylii. Sałatkę doprawić do smaku i wymieszać z bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram