
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bułki krótko podpiec na grillu, a następnie porwać na kawałki. Pomidory koktajlowe umyć i przekroić na pół. Dymki oczyścić i pokroić w krążki. Ser mozzarella osączyć i podzielić na kawałki. Półsuszone pomidory osączyć, odlewając przy tym 1 łyżkę oleju. Przygotowane składniki wymieszać w misce.
Odlaną oliwę połączyć z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem, umieścić w zakręcanym słoiku, zamknąć i energicznie wstrząsnąć. Doprawić do smaku, wymieszać z sałatką i odstawić na 20-30 minut do przegryzienia się smaków.
Przed podaniem oberwać listki bazylii. Sałatkę doprawić do smaku i wymieszać z bazylią.
Komentarze (0)