Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MARYNUJEMY CEBULĘ
Pół cebuli kroimy w cienkie, okrągłe plastry. Następnie dzielimy ją na krążki, przekładamy do miski i zalewamy białym octem winnym. Odstawiamy ją na ok. 10-15 minut, co jakiś czas ją mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Filety ze śledzia, ogórki kiszone i marynowaną paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę. Ugotowane jajka i drugą połowę cebuli dość drobno siekamy. Tak przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy do nich musztardę, majonez, a także sól i pieprz do smaku i bardzo dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę odstawiamy na 10-15 minut.
WSKAZÓWKA! Do tego dania świetnie nadaje się musztarda z dodatkiem miodu i koperku marki Kania.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Szczypiorek dość drobno siekamy. Dodajemy go do sałatki i mieszamy. Pieczywo fińskie przekrawamy na pół, a następnie każdą połówkę kroimy na ćwiartki. Wykładamy na nie po łyżce sałatki i ozdabiamy krążkami marynowanej cebuli.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)