
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MARYNUJEMY CEBULĘ
Pół cebuli kroimy w cienkie, okrągłe plastry. Następnie dzielimy ją na krążki, przekładamy do miski i zalewamy białym octem winnym. Odstawiamy ją na ok. 10-15 minut, co jakiś czas ją mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Filety ze śledzia, ogórki kiszone i marynowaną paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę. Ugotowane jajka i drugą połowę cebuli dość drobno siekamy. Tak przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy do nich musztardę, majonez, a także sól i pieprz do smaku i bardzo dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę odstawiamy na 10-15 minut.
WSKAZÓWKA! Do tego dania świetnie nadaje się musztarda z dodatkiem miodu i koperku marki Kania.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Szczypiorek dość drobno siekamy. Dodajemy go do sałatki i mieszamy. Pieczywo fińskie przekrawamy na pół, a następnie każdą połówkę kroimy na ćwiartki. Wykładamy na nie po łyżce sałatki i ozdabiamy krążkami marynowanej cebuli.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Sos aioli
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pizza z tortilli
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)