
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- blender
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY BROKUŁ
W garnku zagotowujemy wodę. Solimy. Z brokuła odcinamy różyczki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut i odcedzamy.
KROK 2: BLENDUJEMY SER I TWAROŻEK
Ser cheddar trzemy na tarce. Przekładamy do blendera razem z kremowym twarożkiem i miksujemy. Dodajemy różyczki brokuła i całość ponownie miksujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
KROK 3: PIECZEMY PLASTRY BEKONU
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plasterki boczku. Przykrywamy drugim arkuszem pergaminu, przyciskamy inną blachą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 15-20 minut.
Po tym czasie upieczone i chrupiące plasterki bekonu wyjmujemy, studzimy i kruszymy na mniejsze kawałeczki.
KROK 4: FORMUJEMY I PODAJEMY SEROWĄ KULĘ
Z serowej masy formujemy kulę, którą następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach bekonu. Układamy ją na talerzu, dookoła rozkładamy krakersy do nabierania serka.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
2784 dni temu
Co zrobic aby masa nie była rzadka?
odpowiedz
2782 dni temu
Możesz dodać więcej serka lub brokułów :) pamiętaj też, by dokładnie odcedzić brokuły :)
3376 dni temu
Czy ten kremowy serek twarogowy ma być w stylu Fromello czy jakiś inny typ?
odpowiedz
3376 dni temu
W stylu Fromello :)
4228 dni temu
Myślę że taka pasta do pieczywka ucieszy nie jedną osobę,fajny pomysł .
odpowiedz