Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- blender
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY BROKUŁ
W garnku zagotowujemy wodę. Solimy. Z brokuła odcinamy różyczki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut i odcedzamy.
KROK 2: BLENDUJEMY SER I TWAROŻEK
Ser cheddar trzemy na tarce. Przekładamy do blendera razem z kremowym twarożkiem i miksujemy. Dodajemy różyczki brokuła i całość ponownie miksujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
KROK 3: PIECZEMY PLASTRY BEKONU
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plasterki boczku. Przykrywamy drugim arkuszem pergaminu, przyciskamy inną blachą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 15-20 minut.
Po tym czasie upieczone i chrupiące plasterki bekonu wyjmujemy, studzimy i kruszymy na mniejsze kawałeczki.
KROK 4: FORMUJEMY I PODAJEMY SEROWĄ KULĘ
Z serowej masy formujemy kulę, którą następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach bekonu. Układamy ją na talerzu, dookoła rozkładamy krakersy do nabierania serka.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane ciabatty
Smakowite i sycące kanapki na ciepło, podane z pomidorowo-paprykową pastą oraz delikatnym mięsem mielonym z indyka.
Serowy chlebek
Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!
Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.
Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
Chrupiące paluszki z mąki pszennej owinięte cienkimi plastrami szynki. Znakomita przekąska, idealna na przyjęcia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Drożdżowe paluchy z serem – przepis
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Marynata azjatycka
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Klasyczna sałatka grecka
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Chlebek w stylu włoskim
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Szparagi w boczku
- Jogurt
- Wegański krem ziołowy
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Naleśniki ze szparagami
- Sylwestrowe przekąski Krzysztofa Ibisza
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Minipizza z kabanosami
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Ciastka pisanki
- Wieniec wielkanocny
- Nalewka z głogu
- Hummus grzybowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2516 dni temu
Co zrobic aby masa nie była rzadka?
odpowiedz
2515 dni temu
Możesz dodać więcej serka lub brokułów :) pamiętaj też, by dokładnie odcedzić brokuły :)
3109 dni temu
Czy ten kremowy serek twarogowy ma być w stylu Fromello czy jakiś inny typ?
odpowiedz
3108 dni temu
W stylu Fromello :)
3961 dni temu
Myślę że taka pasta do pieczywka ucieszy nie jedną osobę,fajny pomysł .
odpowiedz