
Przygotowanie
W garnku zagotowujemy wodę. Solimy. Z brokuła odcinamy różyczki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut i odcedzamy.
Ser cheddar trzemy na tarce. Przekładamy do blendera razem z kremowym twarożkiem i miksujemy. Dodajemy różyczki brokuła i całość ponownie miksujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plasterki boczku. Przykrywamy drugim arkuszem pergaminu, przyciskamy inną blachą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Po tym czasie upieczone i chrupiące plasterki bekonu wyjmujemy, studzimy i kruszymy na mniejsze kawałeczki.
Z serowej masy formujemy kulę, którą następnie obtaczamy w pokruszonych kawałkach bekonu. Układamy ją na talerzu, dookoła rozkładamy krakersy do nabierania serka.
Zobacz podobne
przepisy
Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
Chrupiące włoskie paluszki z mąki pszennej owinięte cienkimi plastrami szynki. Znakomita przekąska, idealna na przyjęcia!

Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.

Serowy chlebek
Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!

Faszerowane ciabatty
Smakowite i sycące kanapki na ciepło, podane z pomidorowo-paprykową pastą oraz delikatnym mięsem mielonym z indyka.

Komentarze (5)
1113 dni temu
Co zrobic aby masa nie była rzadka?
odpowiedz
1111 dni temu
Możesz dodać więcej serka lub brokułów :) pamiętaj też, by dokładnie odcedzić brokuły :)
1705 dni temu
Czy ten kremowy serek twarogowy ma być w stylu Fromello czy jakiś inny typ?
odpowiedz
1705 dni temu
W stylu Fromello :)
2558 dni temu
Myślę że taka pasta do pieczywka ucieszy nie jedną osobę,fajny pomysł .
odpowiedz
zobacz wszystkie