
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODGRZEWAMY BAZĘ SOSU
Do misy miksującej termorobota wlewamy bulion warzywny, po czym dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz tymianek.
Ustawiamy program „własne ustawienia” / czas: 4 minuty / temperatura: 100°C / prędkość: 1 (bez miarki, aby sos mógł lekko odparować).
WSKAZÓWKA!
Zamiast bulionu warzywnego można użyć białego wina.
KROK 2: EMULGUJEMY MASŁO
Na pokrywie misy ustawiamy miseczkę i odważamy zimne masło, korzystając z wagi urządzenia. Masło odkładamy na bok.
Następnie, przy pracującym urządzeniu (program „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 70°C / prędkość: 3), dodajemy masło przez otwór w pokrywie – po kawałku, co kilka sekund. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: SERWUJEMY SOS
Sos podajemy od razu po przygotowaniu – najlepiej smakuje na ciepło jako dodatek do ryb lub grillowanych warzyw.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Mini burgery
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)