
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODGRZEWAMY BAZĘ SOSU
Do misy miksującej termorobota wlewamy bulion warzywny, po czym dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz tymianek.
Ustawiamy program „własne ustawienia” / czas: 4 minuty / temperatura: 100°C / prędkość: 1 (bez miarki, aby sos mógł lekko odparować).
WSKAZÓWKA!
Zamiast bulionu warzywnego można użyć białego wina.
KROK 2: EMULGUJEMY MASŁO
Na pokrywie misy ustawiamy miseczkę i odważamy zimne masło, korzystając z wagi urządzenia. Masło odkładamy na bok.
Następnie, przy pracującym urządzeniu (program „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 70°C / prędkość: 3), dodajemy masło przez otwór w pokrywie – po kawałku, co kilka sekund. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: SERWUJEMY SOS
Sos podajemy od razu po przygotowaniu – najlepiej smakuje na ciepło jako dodatek do ryb lub grillowanych warzyw.
Zobacz podobne
przepisy
Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.

Wegański sos tatarski
Spróbuj sosu tatarskiego z wegańskim majonezem z kaszy jaglanej lub aquafaby!

Sos barbecue - przepis na domowy sos
Sos barbecue to doskonały dodatek do dań z grilla, mięs i kanapek. Przygotuj go w wersji domowej, wykorzystując sekretny składnik i przepis Karola Okrasy!

Ubijana feta z salsą z ogórka
Szybki do przygotowania i łatwy przepis Kingi na ubijaną fetę, którą uzupełnia doskonały aromat salsy z ogórka – to idealna przekąska na każdą okazję. Spróbujcie i sami oceńcie, czy się nie mylimy!

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)