
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODGRZEWAMY BAZĘ SOSU
Do misy miksującej termorobota wlewamy bulion warzywny, po czym dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz tymianek.
Ustawiamy program „własne ustawienia” / czas: 4 minuty / temperatura: 100°C / prędkość: 1 (bez miarki, aby sos mógł lekko odparować).
WSKAZÓWKA!
Zamiast bulionu warzywnego można użyć białego wina.
KROK 2: EMULGUJEMY MASŁO
Na pokrywie misy ustawiamy miseczkę i odważamy zimne masło, korzystając z wagi urządzenia. Masło odkładamy na bok.
Następnie, przy pracującym urządzeniu (program „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 70°C / prędkość: 3), dodajemy masło przez otwór w pokrywie – po kawałku, co kilka sekund. Doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: SERWUJEMY SOS
Sos podajemy od razu po przygotowaniu – najlepiej smakuje na ciepło jako dodatek do ryb lub grillowanych warzyw.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)