Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
 - papier do pieczenia
 - wykałaczki
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAWIJAMY ŚLIWKĘ I SER W BOCZEK
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę.
KROK 2: PIECZEMY PRZEKĄSKI
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
 - Mini burgery
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Łazanki
 - Ciasto marchewkowe
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Burek ze szpinakiem
 - Jajka na miękko
 - Ryba z piekarnika
 - Makówki śląskie
 - Przekąski sylwestrowe
 - Uszka z grzybami
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Śledzie po kaszubsku
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Ryba po japońsku
 - Pistacjowy sernik baskijski
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)