Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAWIJAMY ŚLIWKĘ I SER W BOCZEK
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę.
KROK 2: PIECZEMY PRZEKĄSKI
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane udka z kurczaka, nadziewane i zawijane
Zapiekane udka z kurczaka bez kości i skóry nadziewane suszonymi pomidorami, serem z niebieską pleśnią i masłem czosnkowym, zawijane w szynkę szwarcwaldzką, pieczone z marchewkami i pieczarkami.
Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!
Zapiekany ser z pistacjami
Doskonałe sery uwielbiają towarzystwo słodkich smaków. Połącz ser camembert i ser langres z idealnie dopasowanymi dodatkami, korzystając z przepisu Karola. To świetny pomysł na impezową przystawkę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Słodko-słony bezowiec
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Mazurek marchewkowy
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Jajka po rosyjsku
- Przekąski na imprezę
- Chipsy z jabłek
- Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
- Chleb chmurka z TikToka
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Ciasto zebra – przepis
- Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Fit naleśniki. Alternatywa dla klasyki
- Deser lodowy z owocami
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Nektarynkowe lody sernikowe
- Mrowisko z makiem, rodzynkami i miodem
- Muffiny z nasionami konopi
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Uszka z grzybami
- Musaka z fasolą
- Jabłkowy chutney z kolendrą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)