Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAWIJAMY ŚLIWKĘ I SER W BOCZEK
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę.
KROK 2: PIECZEMY PRZEKĄSKI
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)