Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ZAWIJAMY ŚLIWKĘ I SER W BOCZEK
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę.
KROK 2: PIECZEMY PRZEKĄSKI
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane udka z kurczaka, nadziewane i zawijane
Zapiekane udka z kurczaka bez kości i skóry nadziewane suszonymi pomidorami, serem z niebieską pleśnią i masłem czosnkowym, zawijane w szynkę szwarcwaldzką, pieczone z marchewkami i pieczarkami.
Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!
Zapiekany ser z pistacjami
Doskonałe sery uwielbiają towarzystwo słodkich smaków. Połącz ser camembert i ser langres z idealnie dopasowanymi dodatkami, korzystając z przepisu Karola. To świetny pomysł na impezową przystawkę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grochem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Błyskawiczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)