
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Suszone owoce i orzechy królują na naszych stołach późną jesienią i zimą. Warto jednak sięgać po nie przez cały rok! Z płatków migdałowych, suszonego kokosa oraz płatków crunchy możesz zrobić własne, chrupiące czekoladki. Możesz pokusić się również o dodanie innych, ulubionych bakaliowych składników. Dla miłośników Azji proponujemy przepis na nietypowe słodkie sajgonki. Ciasteczka w orientalnym kształcie wykonane są z ciasta francuskiego. Wypełnia je farsz z orzechami włoskimi, żurawiną. Co ciekawe, w tym słodkim przepisie Paweł Małecki użył papryczki chili!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Trwa ładowanie komentarzy