Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- patelnię z nieprzywierającą powłoką i pokrywką
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Natkę rzodkiewki rozdrabniamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także rozdrobnioną natkę rzodkiewki. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na rozgrzaną patelnię wykładamy masę jajeczną i smażymy ją pod przykryciem, aż spód delikatnie się zetnie, przez ok. 5 minut. Następnie podważamy brzegi omletu i dodajemy pod spód masło. Rozprowadzamy je po całej powierzchni, ponownie przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze chwilę, aż wierzch się zetnie.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PUSZYSTY TWAROŻEK
Jogurt krótko mieszamy za pomocą trzepaczki, aby był bardziej puszysty. Następnie na tarce o drobnych oczkach ścieramy twaróg. Szczypiorek siekamy i dodajemy do miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY OMLET
Rzodkiewki ścieramy na mandolinie lub kroimy w cienkie plasterki. Na ciepły omlet wykładamy twarożek i układamy rzodkiewki. Danie podajemy od razu, z odrobiną szczypiorku i soli do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Mini burgery
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
685 dni temu
Omlet bardzo dobry, ja robiłam go z solą i pieprzem. Jak coś podczas pieczenia omlet się zapadnie ale on ma tak robić.
Odpowiedz