Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- patelnię z nieprzywierającą powłoką i pokrywką
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Natkę rzodkiewki rozdrabniamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także rozdrobnioną natkę rzodkiewki. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na rozgrzaną patelnię wykładamy masę jajeczną i smażymy ją pod przykryciem, aż spód delikatnie się zetnie, przez ok. 5 minut. Następnie podważamy brzegi omletu i dodajemy pod spód masło. Rozprowadzamy je po całej powierzchni, ponownie przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze chwilę, aż wierzch się zetnie.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PUSZYSTY TWAROŻEK
Jogurt krótko mieszamy za pomocą trzepaczki, aby był bardziej puszysty. Następnie na tarce o drobnych oczkach ścieramy twaróg. Szczypiorek siekamy i dodajemy do miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY OMLET
Rzodkiewki ścieramy na mandolinie lub kroimy w cienkie plasterki. Na ciepły omlet wykładamy twarożek i układamy rzodkiewki. Danie podajemy od razu, z odrobiną szczypiorku i soli do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
Omlet z makaronem
Jak smakuje omlet ze smażonym makaronem? Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!
Omlet z amarantusem i owocami
Amarantus na słodko smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis na omlet z amarantusem, owocami i cukrem pudrem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grochem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
368 dni temu
Omlet bardzo dobry, ja robiłam go z solą i pieprzem. Jak coś podczas pieczenia omlet się zapadnie ale on ma tak robić.
odpowiedz