Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- patelnię z nieprzywierającą powłoką i pokrywką
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Natkę rzodkiewki rozdrabniamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Do ubitych białek dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także rozdrobnioną natkę rzodkiewki. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na rozgrzaną patelnię wykładamy masę jajeczną i smażymy ją pod przykryciem, aż spód delikatnie się zetnie, przez ok. 5 minut. Następnie podważamy brzegi omletu i dodajemy pod spód masło. Rozprowadzamy je po całej powierzchni, ponownie przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze chwilę, aż wierzch się zetnie.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY PUSZYSTY TWAROŻEK
Jogurt krótko mieszamy za pomocą trzepaczki, aby był bardziej puszysty. Następnie na tarce o drobnych oczkach ścieramy twaróg. Szczypiorek siekamy i dodajemy do miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY OMLET
Rzodkiewki ścieramy na mandolinie lub kroimy w cienkie plasterki. Na ciepły omlet wykładamy twarożek i układamy rzodkiewki. Danie podajemy od razu, z odrobiną szczypiorku i soli do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
Omlet z makaronem
Jak smakuje omlet ze smażonym makaronem? Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!
Omlet z amarantusem i owocami
Amarantus na słodko smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis na omlet z amarantusem, owocami i cukrem pudrem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- Panforte
- Kiełbaski w papryce
- Tosty żytnie z indykiem i dipem z awokado
- Koktajle owocowe
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Spaghetti z sosem z awokado
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wrap z łososiem i warzywami
- Omlet marchewkowy
- Domowy egg drop sandwich
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Bułeczki bolońskie
- ZIELONY MAJONEZ
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Ubijany ganasz
- Panini z grillowanymi warzywami
- Ciastka z grzybami
- Placuszki bez laktozy z szynką
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Panini z mortadelą i mascarpone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
306 dni temu
Omlet bardzo dobry, ja robiłam go z solą i pieprzem. Jak coś podczas pieczenia omlet się zapadnie ale on ma tak robić.
odpowiedz