Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- blachę wyłożoną papierem do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY WARZYWA Z JABŁKAMI
W dużej misce łączymy: oczyszczone brukselki, jabłka pokrojone w talarki, obrane ząbki czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Skrapiamy oliwą z oliwek, sosem sojowym, syropem klonowym i oprószamy solą. Mieszamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut.
KROK 2: MIKSUJEMY ZUPĘ NA KREM
Podpieczone warzywa przekładamy do garnka (5-10 brukselek zostawiamy do dekoracji zupy), zalewamy bulionem, dodajemy gałkę muszkatołową i gotujemy 10 minut. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy mleko i miksujemy zupę na krem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
Na rozgrzanej patelni prażymy miks orzechów. Kiedy ich orzechowy smak będzie wyczuwalny, posypujemy je startym parmezanem i zdejmujemy z ognia. Całość mieszamy tak, aby parmezan pokrył orzechy. Przekładamy na deskę lub do rozdrabniacza i siekamy, ale niezbyt drobno.
Zupę podajemy z kruszonką z orzechów i podpieczonymi brukselkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa jarzynowa z brukselką
Wykorzystaj mrożonkę na zupę jarzynową Freshona i przygotuj pyszną zupę!
Prosta zupa z kaszą gryczaną
Bogata w warzywa domowa zupa z kaszą gryczaną jest niesamowicie prosta w przygotowaniu! Przepis na nią zawsze warto mieć pod ręką, by przygotować szybki i pożywny obiad.
Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
Sycąca i lekka jednocześnie! Zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem kritharaki jest tak pyszna, że ma szansę zdobyć stałe miejsce w Twoim menu. Wypróbuj przepis Karola!
Zupa szczawiowa
Błyskawiczna w przygotowaniu zupa szczawiowa z gotowanym jajkiem. To pyszny i pożywny posiłek – idealny na lato.
Zobacz wszystkie
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)