
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- łopatkę silikonową
- keksówkę
- folię spożywczą
- paterę do ciasta
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Jagody zblenduj i przełóż do miski.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY JAGODY
Jagody wrzucamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zaczną mocno wrzeć. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: NAMACZAMY AGAR-AGAR
Agar-agar zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 3: DODAJEMY AGAR-AGAR DO JAGÓD
Agar-agar dodajemy do jagód, zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy do momentu zagotowania. Od tej chwili gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.
KROK 4: WYPEŁNIAMY FORMĘ MASĄ JAGODOWĄ
Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Na dno wylewamy masę jagodową i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
KROK 5: KROIMY GALARETKI
Folię z galaretką wyjmujemy z formy. Galaretkę roimy wzdłuż na 3 paski, a następnie w kostkę.
KROK 6: PODAJEMY GALARETKI
Cukier przesypujemy na dno patery i rozprowadzamy po całej powierzchni. Galaretki układamy na cukrze.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)