zobacz film Agarowe galaretki jagodowe

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • łopatkę silikonową
  • keksówkę
  • folię spożywczą
  • paterę do ciasta

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ

Jagody zblenduj i przełóż do miski.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY JAGODY

Jagody wrzucamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zaczną mocno wrzeć. Od czasu do czasu mieszamy.

KROK 2: NAMACZAMY AGAR-AGAR

Agar-agar zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.

KROK 3: DODAJEMY AGAR-AGAR DO JAGÓD

Agar-agar dodajemy do jagód, zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy do momentu zagotowania. Od tej chwili gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.

KROK 4: WYPEŁNIAMY FORMĘ MASĄ JAGODOWĄ

Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Na dno wylewamy masę jagodową i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.

KROK 5: KROIMY GALARETKI

Folię z galaretką wyjmujemy z formy. Galaretkę roimy wzdłuż na 3 paski, a następnie w kostkę.

KROK 6: PODAJEMY GALARETKI

Cukier przesypujemy na dno patery i rozprowadzamy po całej powierzchni. Galaretki układamy na cukrze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!