Ananas w cieście z kremem kokosowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Mąkę, mąkę ziemniaczaną i 50 g cukru pudru mieszamy. Jajko mieszamy z piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.

Wiórki kokosowe lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Twaróg i śmietanę miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 łyżeczkę wiórków kokosowych i mieszamy.

Olej wlewamy na patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.

Ananasa osączamy i lekko obtaczamy w mące. Maczamy porcjami w cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem. Krem kokosowy posypujemy resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • myszka_101113 myszka_101113
    1240 dni temu
    Idealna przekąska na wieczór z koleżankami. Na gorąco o niebo lepsze niż na zimno i tak też polecam podawać, zaraz po zdjęciu z patelni. Zrobiłam w wiórkami kokosowymi ale myślę, że bez nie będzie większej różnicy a wyjdzie trochę taniej ;).

    odpowiedz

  • Gość Gość
    513 dni temu
    Tak, łyżeczka tanich wiórków, to będzie tak taniej, że aż strach się bać ... jak tanio. Litości!!! Pomyśl czasami, nim się odezwiesz. Masakrą są tacy bezmyślni ludzie :(

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram