
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i 50 g cukru pudru mieszamy. Jajko mieszamy z piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Wiórki kokosowe lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Twaróg i śmietanę miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 łyżeczkę wiórków kokosowych i mieszamy.
Olej wlewamy na patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.
Ananasa osączamy i lekko obtaczamy w mące. Maczamy porcjami w cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem. Krem kokosowy posypujemy resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.
Zobacz podobne
przepisy
Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
Niebanalna i smakowita przekąska do piwa? Pyszne krążki cebulowe obtoczone w piwnym cieście i usmażone do chrupkości!

Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Zobacz przepisy
na święta
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3545 dni temu
Idealna przekąska na wieczór z koleżankami. Na gorąco o niebo lepsze niż na zimno i tak też polecam podawać, zaraz po zdjęciu z patelni. Zrobiłam w wiórkami kokosowymi ale myślę, że bez nie będzie większej różnicy a wyjdzie trochę taniej ;).
odpowiedz
2818 dni temu
Tak, łyżeczka tanich wiórków, to będzie tak taniej, że aż strach się bać ... jak tanio. Litości!!! Pomyśl czasami, nim się odezwiesz. Masakrą są tacy bezmyślni ludzie :(