Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i 50 g cukru pudru mieszamy. Jajko mieszamy z piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
Wiórki kokosowe lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Twaróg i śmietanę miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 łyżeczkę wiórków kokosowych i mieszamy.
Olej wlewamy na patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.
Ananasa osączamy i lekko obtaczamy w mące. Maczamy porcjami w cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem. Krem kokosowy posypujemy resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.
Zobacz podobne
przepisy
Smażone krążki cebuli w cieście piwnym
Niebanalna i smakowita przekąska do piwa? Pyszne krążki cebulowe obtoczone w piwnym cieście i usmażone do chrupkości!
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Piwne ziemniaczki
Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…
Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Antyli
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Egzotyczne lody ananasowe
- Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Napoleonka waniliowa
- Domowe sezamki
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Puszysty sernik na cieście marchewkowym
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Szybkie ciasto dyniowe
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Sos do ravioli
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Bigos rybny
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
- Klopsiki sojowe
- Kuleczki z koziego sera
- Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
- Deser cappuccino
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3467 dni temu
Idealna przekąska na wieczór z koleżankami. Na gorąco o niebo lepsze niż na zimno i tak też polecam podawać, zaraz po zdjęciu z patelni. Zrobiłam w wiórkami kokosowymi ale myślę, że bez nie będzie większej różnicy a wyjdzie trochę taniej ;).
odpowiedz
2740 dni temu
Tak, łyżeczka tanich wiórków, to będzie tak taniej, że aż strach się bać ... jak tanio. Litości!!! Pomyśl czasami, nim się odezwiesz. Masakrą są tacy bezmyślni ludzie :(