Ananas w cieście z kremem kokosowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Mąkę, mąkę ziemniaczaną i 50 g cukru pudru mieszamy. Jajko mieszamy z piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.

Wiórki kokosowe lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Przekładamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Twaróg i śmietanę miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 łyżeczkę wiórków kokosowych i mieszamy.

Olej wlewamy na patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.

Ananasa osączamy i lekko obtaczamy w mące. Maczamy porcjami w cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem. Krem kokosowy posypujemy resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Smażone krążki cebuli w cieście piwnym

Niebanalna i smakowita przekąska do piwa? Pyszne krążki cebulowe obtoczone w piwnym cieście i usmażone do chrupkości!

Smażone krążki cebuli w cieście piwnym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tosty z piwnymi pieczarkami

Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.

Tosty z piwnymi pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Piwne ziemniaczki

Piwo i ziemniaki? O tak! Przekonaj się, jak wiele zyskują te warzywa, gdy upieczesz je w wyjątkowej marynacie…

Piwne ziemniaczki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kalafior w cieście piwnym

Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Kalafior w cieście piwnym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • myszka_101113 myszka_101113
    3690 dni temu
    Idealna przekąska na wieczór z koleżankami. Na gorąco o niebo lepsze niż na zimno i tak też polecam podawać, zaraz po zdjęciu z patelni. Zrobiłam w wiórkami kokosowymi ale myślę, że bez nie będzie większej różnicy a wyjdzie trochę taniej ;).

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2963 dni temu
    Tak, łyżeczka tanich wiórków, to będzie tak taniej, że aż strach się bać ... jak tanio. Litości!!! Pomyśl czasami, nim się odezwiesz. Masakrą są tacy bezmyślni ludzie :(

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!