zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser/blender

Do miski wsypujemy mąkę i wszystkie przyprawy. Całość mieszamy. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody gazowanej. Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, należy je najpierw przemieszać, aby się nie rozwarstwiło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    12 dni temu
    Przecież ta tortilla zupełnie nie wychodzi! Nie wiem z jakiej mąki ta pani to robi, ale na 500g mąki, 1 szklankę mleka + roztopiony olej kokosowy, ciasto wychodzi gęste jak breja, robot praktycznie się nie rusza. Absolutnie nie ma mowy o takiej konsystencji jaka występuje w filmiku. Ponadto placki z samej mąki ryżowej nie mają elastyczności i zwyczajnie się łamią. Miałam nadzieję że taka marka jak Lidl podaje wiarygodne i sprawdzone przepisy, a tu niestety wielkie rozczarowanie!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    18 dni temu
    Proponuję podawać dokładną gramaturę, bo szklanka, której Pani używa jest zdecydowanie większa niż standardowa szklanka.

    odpowiedz

  • Sonia Sonia
    25 dni temu
    Czym zastąpić mleko? Mam nietolerancję 😡

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    25 dni temu
    Możesz dodać mleko roślinne, jednak musisz obserwować konsystencję przygotowywanego ciasta, aby nie wyszło ani za gęste, ani za rzadkie.
  • BG BG
    20 dni temu
    Mleko ryżowe (lekko słodkie), migdałowe (zbliżone smakiem do krowiego) lub kokosowe (smak z nutką kokosową). Każde roślinne, chyba, może być.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram