zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser/blender

Do miski wsypujemy mąkę i wszystkie przyprawy. Całość mieszamy. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody gazowanej. Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, należy je najpierw przemieszać, aby się nie rozwarstwiło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (16)

Avatar
  • Filip Filip
    80 dni temu
    To jakiś żart, nie wyszło zupełnie, wszystko do smieci, obiad trzeba było kupic.....

    odpowiedz

  • Gość Gość
    76 dni temu
    z mąki kokosowej nalesnik robi sie ciapa
  • Gość Gość
    171 dni temu
    Chciałabym zobaczyć jak Pani Daria smaży te tortille.. ciasto wychodzi gęste jak na makaron.. trzeba dać duuuuzo więcej wody a i tak nie chcę się odrywać z patelni i trzeba nie dość, że smarować patelnie to jeszcze odrywać je siła. To jest robienie z ludzi wariatów, bo założę się, że P.Daria nie wypróbowała tego przepisu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    146 dni temu
    Dokładnie to samo u mnie
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    146 dni temu
    Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste - należy dodać więcej mleka :)
  • Gość Gość
    176 dni temu
    Nie wyszło! coś nie tak w tym przepisie z proporcjami, o wiele za mało płynu na tę ilość mąki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    238 dni temu
    Jak zaznaczyć w przepisach Bezglutenowych wyszukiwanie tylko dań głównych, lub tylko zup, lub tylko deserów itd. ? Przeglądanie wszystkich stron jest czasochłonne, kiedy szuka się czegoś konkretnego.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    238 dni temu
    Kiedy wejdziesz w przepisy bezglutenowe, wyświetli się pod wyszukiwarką panel - szczegóły wyszukania. Tam należy w typie dania zaznaczyć interesującą Cię kategorię np. dania główne.
  • Gość Gość
    238 dni temu
    Jestem od niedawna przymusowo na diecie bezglutenowej, szukam przepisów prostych i nie skomplikowanych. Lubię kuchnię polską, do wielu dań jestem zmuszona szukać zamienników, to trudne. Moja rodzina może jeść wszystko, ja nie. Nie wyobrażam sobie przygotowywać dwóch różnych, osobnych posiłków dla rodziny i dla siebie samej, kto by miał na to czas. Oni chcą jeść normalnie, ciężko to pogodzić. Chciałabym przygotowywać posiłki, które mogłabym spożywać razem z rodziną. Np. jak zrobić naleśniki na krokiety bez mąki pszennej, które nie będą się łamać i kruszyć, takie które będą smakowały całej rodzinie itd, itd, itd . Za mało jest przepisów bezglutenowych na dania główne i zupy. Nie każdy szuka wykwintności. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    237 dni temu
    Znajdziesz u nas ponad 200 przepisów bez glutenu na dania główne - https://kuchnialidla.pl/przepisy/bez-glutenu/dania-glowne Mamy również sporą kolekcję zup - https://kuchnialidla.pl/przepisy/bez-glutenu/zupy
  • Gość Gość
    254 dni temu
    Przecież ta tortilla zupełnie nie wychodzi! Nie wiem z jakiej mąki ta pani to robi, ale na 500g mąki, 1 szklankę mleka + roztopiony olej kokosowy, ciasto wychodzi gęste jak breja, robot praktycznie się nie rusza. Absolutnie nie ma mowy o takiej konsystencji jaka występuje w filmiku. Ponadto placki z samej mąki ryżowej nie mają elastyczności i zwyczajnie się łamią. Miałam nadzieję że taka marka jak Lidl podaje wiarygodne i sprawdzone przepisy, a tu niestety wielkie rozczarowanie!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    204 dni temu
    Dokładnie! Ja dolałam jeszcze wody do ciasta. Po usmażeniu dwóch placków dodałam do ciasta jajko i przynajmniej nie rozwalały mi się już na patelni i nie pękały. Ale i tak ciężko było je zwinąć. Wolę jednak zrobić tradycyjne naleśniki bezglutenowe i nie martwić się czy nie zmarnuje tyle mąki.
  • Gość Gość
    260 dni temu
    Proponuję podawać dokładną gramaturę, bo szklanka, której Pani używa jest zdecydowanie większa niż standardowa szklanka.

    odpowiedz

  • Sonia Sonia
    267 dni temu
    Czym zastąpić mleko? Mam nietolerancję 😡

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    266 dni temu
    Możesz dodać mleko roślinne, jednak musisz obserwować konsystencję przygotowywanego ciasta, aby nie wyszło ani za gęste, ani za rzadkie.
  • BG BG
    262 dni temu
    Mleko ryżowe (lekko słodkie), migdałowe (zbliżone smakiem do krowiego) lub kokosowe (smak z nutką kokosową). Każde roślinne, chyba, może być.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram