Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Herbatę zaparzamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy napar na 5 minut, by naciągnął aromatem. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, mieszamy. Herbatą zalewamy brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie zbieramy herbatę z dna naczynia i polewamy nią wierzch owoców.
Gdy owoce zmiękną, wyjmujemy naczynie z piekarnika, lekko studzimy.
Jak podawać
Letnie brzoskwinie podajemy z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Kruche ciasteczka z herbatą
Pachną herbatą, smakują herbatą i wspaniale pasują do popołudniowej herbatki – idealne herbaciane ciasteczka!
Herbaciana rolada z mlecznym kremem
Lekka, słodka rolada z pysznym kremem to idealny dodatek do kawy lub herbaty oraz doskonała opcja na słodki poczęstunek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowy dżem z winogron
- Syrop imbirowy
- Gruszki w syropie
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Konfitura borówkowa z limonką
- Marmolada z pomarańczy
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Bananowe pancakes
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Cookie dough
- Cytryny w miodzie
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Kanapka bagietka i krewetka
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Pizza rzymska
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Wielkanocne koszyczki
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)