
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Herbatę zaparzamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy napar na 5 minut, by naciągnął aromatem. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, mieszamy. Herbatą zalewamy brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie zbieramy herbatę z dna naczynia i polewamy nią wierzch owoców.
Gdy owoce zmiękną, wyjmujemy naczynie z piekarnika, lekko studzimy.
Jak podawać
Letnie brzoskwinie podajemy z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)