Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Herbatę zaparzamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy napar na 5 minut, by naciągnął aromatem. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, mieszamy. Herbatą zalewamy brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie zbieramy herbatę z dna naczynia i polewamy nią wierzch owoców.
Gdy owoce zmiękną, wyjmujemy naczynie z piekarnika, lekko studzimy.
Jak podawać
Letnie brzoskwinie podajemy z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Idealny dodatek do ciast, deserów i pieczywa. Przechowywany w domowej spiżarni przypomni o ciepłych, słonecznych dniach.
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Kruche ciasteczka z herbatą
Pachną herbatą, smakują herbatą i wspaniale pasują do popołudniowej herbatki – idealne herbaciane ciasteczka!
Herbaciana rolada z mlecznym kremem
Lekka, słodka rolada z pysznym kremem to idealny dodatek do kawy lub herbaty oraz doskonała opcja na słodki poczęstunek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Uszka z grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)