
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Brzoskwinie obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Herbatę zaparzamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy napar na 5 minut, by naciągnął aromatem. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, mieszamy. Herbatą zalewamy brzoskwinie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Podczas pieczenia kilkakrotnie zbieramy herbatę z dna naczynia i polewamy nią wierzch owoców.
Gdy owoce zmiękną, wyjmujemy naczynie z piekarnika, lekko studzimy.
Jak podawać
Letnie brzoskwinie podajemy z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)