
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Bułki nacinamy od góry tak, aby na każdej powstało 6-8 trójkątów. Ser limburger kroimy w plasterki. Natkę pietruszki, szczypiorek i czosnek drobno siekamy.
KROK 2: SMARUJEMY PLASTERKI SERA OLIWĄ
Do miseczki dodajemy oliwę, posiekane zioła i czosnek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem smarujemy jedną stronę każdego plasterka sera.
KROK 3: ZAPIEKAMY BUŁKI
Doprawione plastry sera wkładamy w nacięcia w bułkach. Tak przygotowane pieczywo przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Przekąski sylwestrowe
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
404 dni temu
Gdzie można kupić bułkę i ser? W Lidlu nie ma!
Odpowiedz
404 dni temu
Te produkty pojawiają się w sklepach w czasie tygodni akcyjnych. Jeden z nich trwa w tej chwili, więc jeśli w Twoim Lidlu nie ma bułek bawarskich i sera limburger, najlepiej kontaktować się z Biurem Obsługi Klienta przez formularz, który znajduje się tutaj: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport