Bułki bawarskie zapiekane z serem limburger

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • pędzelek
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Bułki nacinamy od góry tak, aby na każdej powstało 6-8 trójkątów. Ser limburger kroimy w plasterki. Natkę pietruszki, szczypiorek i czosnek drobno siekamy.

KROK 2: SMARUJEMY PLASTERKI SERA OLIWĄ

Do miseczki dodajemy oliwę, posiekane zioła i czosnek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem smarujemy jedną stronę każdego plasterka sera.

KROK 3: ZAPIEKAMY BUŁKI

Doprawione plastry sera wkładamy w nacięcia w bułkach. Tak przygotowane pieczywo przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • A A
    35 dni temu
    Gdzie można kupić bułkę i ser? W Lidlu nie ma!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    35 dni temu
    Te produkty pojawiają się w sklepach w czasie tygodni akcyjnych. Jeden z nich trwa w tej chwili, więc jeśli w Twoim Lidlu nie ma bułek bawarskich i sera limburger, najlepiej kontaktować się z Biurem Obsługi Klienta przez formularz, który znajduje się tutaj: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!