Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY SER GRANA PADANO
Ser grana padano ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wykładamy papier do pieczenia. Ser wykładamy na papier tak, aby utworzyć kilka okrągłych krążków. Smażymy ok. 1-2 minuty do momentu, aż ser zacznie robić się złoty.
KROK 2: SMAŻYMY SER Z DRUGIEJ STRONY
Ser przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i obracamy na drugą stronę. Czekamy, aż ser nabierze złotego koloru. Ściągamy z patelni i odstawiamy do przestygnięcia.
KROK 3: WYKŁADAMY ŚMIETANĘ I KAWIOR NA CHIPSY
Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera.
Zobacz podobne
przepisy
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.
Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Sałatka z homara z arbuzem
- Warzywa w tempurze
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Mus truskawkowy
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Sałatka warzywne ciastko
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- Zupa parmezan pasta
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Jajka w chmurkach
- Fajita z kurczaka
- Wegański bekon z tempehu
- Wegetariańskie hot dogi
- Zielone tosty francuskie
- Tornado dog
- Sos tzatziki
- Koktajl owocowo-warzywny
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Świąteczna owsianka
- Remulada
- Szakszuka z chorizo i oliwkami
- Lody truskawkowo-miętowe
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
623 dni temu
"Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera". Hm...
odpowiedz