
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY SER GRANA PADANO
Ser grana padano ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wykładamy papier do pieczenia. Ser wykładamy na papier tak, aby utworzyć kilka okrągłych krążków. Smażymy ok. 1-2 minuty do momentu, aż ser zacznie robić się złoty.
KROK 2: SMAŻYMY SER Z DRUGIEJ STRONY
Ser przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i obracamy na drugą stronę. Czekamy, aż ser nabierze złotego koloru. Ściągamy z patelni i odstawiamy do przestygnięcia.
KROK 3: WYKŁADAMY ŚMIETANĘ I KAWIOR NA CHIPSY
Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Makówki śląskie
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Kutia
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
132 dni temu
Czemu to było oznaczone wege?
Odpowiedz
131 dni temu
Niestety, wkradł nam się błąd. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi!
973 dni temu
"Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera". Hm...
Odpowiedz