
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY SER GRANA PADANO
Ser grana padano ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wykładamy papier do pieczenia. Ser wykładamy na papier tak, aby utworzyć kilka okrągłych krążków. Smażymy ok. 1-2 minuty do momentu, aż ser zacznie robić się złoty.
KROK 2: SMAŻYMY SER Z DRUGIEJ STRONY
Ser przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i obracamy na drugą stronę. Czekamy, aż ser nabierze złotego koloru. Ściągamy z patelni i odstawiamy do przestygnięcia.
KROK 3: WYKŁADAMY ŚMIETANĘ I KAWIOR NA CHIPSY
Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera.
Zobacz podobne
przepisy
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!

Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.

Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka adwokatowa
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Pascha wielkanocna
- Mazurek pomarańczowy
- Wegański pasztet z pieczarek
- Babka serowa z pomarańczami
- Sernik czekoladowy
- Wieniec wielkanocny
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Zielona pasta jajeczna
- Sernik krakowski
- Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Mazurek czekoladowy
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
722 dni temu
"Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera". Hm...
odpowiedz