Chipsy grana padano z kawiorem

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY SER GRANA PADANO

Ser grana padano ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wykładamy papier do pieczenia. Ser wykładamy na papier tak, aby utworzyć kilka okrągłych krążków. Smażymy ok. 1-2 minuty do momentu, aż ser zacznie robić się złoty.

KROK 2: SMAŻYMY SER Z DRUGIEJ STRONY

Ser przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i obracamy na drugą stronę. Czekamy, aż ser nabierze złotego koloru. Ściągamy z patelni i odstawiamy do przestygnięcia.

KROK 3: WYKŁADAMY ŚMIETANĘ I KAWIOR NA CHIPSY

Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tarta z gruszką i gorgonzolą

Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.

Tarta z gruszką i gorgonzolą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pieczony ser brie z pieczarkami

Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Pieczony ser brie z pieczarkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem

Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!

Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    23 dni temu
    Czemu to było oznaczone wege?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    21 dni temu
    Niestety, wkradł nam się błąd. Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi!
  • Gość Gość
    863 dni temu
    "Chipsy wykładamy na talerz lub deskę. Na każdy chips dajemy kwaśną śmietanę i odrobinę sera". Hm...

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!