zobacz film Chleb chmurka z TikToka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • robot wielofunkcyjny
  • papier do pieczenia
  • łopatkę silikonową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C

KROK 1: UBIJAMY MASĘ NA CHLEBEK

Białka ubijamy w misce robota wielofunkcyjnego. Stopniowo dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, jednolitej piany.

KROK 2: FORMUJEMY CHLEBEK

Pianę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą silikonowej łopatki formujemy w kształt okrągłego chlebka.

KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK

Chlebek pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C. Po upieczeniu przekładamy na talerz i odstawiamy do wystygnięcia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • jane jane
    365 dni temu
    Chleb jest dobry, to dobry przepis na pozbycie się białek które zostały z innych ciast.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    705 dni temu
    ile to gramów 3 białka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    702 dni temu
    Aby przygotować ten przepis należy użyć ok. 105 g białka.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!