
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- papier do pieczenia
- łopatkę silikonową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
KROK 1: UBIJAMY MASĘ NA CHLEBEK
Białka ubijamy w misce robota wielofunkcyjnego. Stopniowo dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, jednolitej piany.
KROK 2: FORMUJEMY CHLEBEK
Pianę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą silikonowej łopatki formujemy w kształt okrągłego chlebka.
KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK
Chlebek pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C. Po upieczeniu przekładamy na talerz i odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
672 dni temu
Chleb jest dobry, to dobry przepis na pozbycie się białek które zostały z innych ciast.
Odpowiedz
1012 dni temu
ile to gramów 3 białka?
Odpowiedz
1009 dni temu
Aby przygotować ten przepis należy użyć ok. 105 g białka.