Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny
- papier do pieczenia
- łopatkę silikonową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 150°C
KROK 1: UBIJAMY MASĘ NA CHLEBEK
Białka ubijamy w misce robota wielofunkcyjnego. Stopniowo dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, jednolitej piany.
KROK 2: FORMUJEMY CHLEBEK
Pianę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą silikonowej łopatki formujemy w kształt okrągłego chlebka.
KROK 3: PIECZEMY CHLEBEK
Chlebek pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C. Po upieczeniu przekładamy na talerz i odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
Chleb żytni na zakwasie
Chcesz, by zapach domowego pieczywa wypełnił Twoją kuchnię? Sięgnij po przepis Karola i upiecz żytni chleb na zakwasie Pawła!
Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
Masz ochotę na chleb własnej roboty? Wypróbuj nasz przepis na domowy chleb z amarantusem i orzechami włoskimi.
Chleb gryczany z miodem
Mało co sprawia taką przyjemność jak pajda ciepłego chleba z masłem! Spróbuj chleba na mące gryczanej z dodatkiem suszonych żurawin, nasion amarantusa i solidnej porcji miodu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Słodko-słony bezowiec
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Chlebek pizzowy
- Chlebek bezglutenowy, ryżowy
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Chlebek w stylu włoskim
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Chlebek z awokado
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Krupnik z pomidorami
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Sernik dyniowy
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Sałatka z homara z arbuzem
- Bulion wołowy
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Naleśniki w sosie piwnym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Kopytka z kasztanami i grzybami
- Szaszłyki grzybowo-kurczakowe z ryżem
- Agarowe galaretki jagodowe
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Pasta kanapkowa z oliwkami
- Shake kawowy z lodami czekoladowymi
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
345 dni temu
Chleb jest dobry, to dobry przepis na pozbycie się białek które zostały z innych ciast.
odpowiedz
685 dni temu
ile to gramów 3 białka?
odpowiedz
682 dni temu
Aby przygotować ten przepis należy użyć ok. 105 g białka.