Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.
KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO
Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.
KROK 3: PIECZEMY CHOINKI
Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
Wyśmienite desery nie muszą być skomplikowane. Jabłkowe ciasteczka z ciasta francuskiego przygotujesz w mgnieniu oka!
Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!
Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.
3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Sałatkowe wrapy
- Przecier ze świeżych owoców
- Carpaccio z buraka
- Bezglutenowe pierniki
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Krokiety z serem pavé
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Minizapiekanki z ziemniaczkami
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
Komentarze (0)