Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.
KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO
Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.
KROK 3: PIECZEMY CHOINKI
Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
Wyśmienite desery nie muszą być skomplikowane. Jabłkowe ciasteczka z ciasta francuskiego przygotujesz w mgnieniu oka!
Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!
Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.
3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Sałatkowe wrapy
- Przecier ze świeżych owoców
- Carpaccio z buraka
- Bezglutenowe pierniki
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Krokiety z serem pavé
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Minizapiekanki z ziemniaczkami
- Kolorowe rolady naleśnikowe
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Makaron z truskawkami
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Sałatka z kwiatem bananowca
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Wianki z orzechami i polewą
- Chlebek z awokado
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Pieczona owsianka à la brownie
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Puszysty omlet na słodko
- Mleko gdańskie
- Wegańska kiełbasa z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)