
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.
KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO
Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.
KROK 3: PIECZEMY CHOINKI
Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
Wyśmienite desery nie muszą być skomplikowane. Jabłkowe ciasteczka z ciasta francuskiego przygotujesz w mgnieniu oka!

Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!

Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.

3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Gzik
- Risotto z warzywami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)