Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
 - blachę
 - papier do pieczenia
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.
KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO
Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.
KROK 3: PIECZEMY CHOINKI
Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
 - Ciasto marchewkowe
 - Makówki śląskie
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Makowiec japoński
 - Śledź w oleju
 - Sernik pistacjowy
 - Ryba z piekarnika
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Ryba po japońsku
 - Jajka na miękko
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Pieczona ryba po grecku
 - Łazanki
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)