Choinki z salami i serem cheddar

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
  • blachę
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE

Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.

KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO

Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.

KROK 3: PIECZEMY CHOINKI

Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!