Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KŁADZIEMY SALAMI I SER NA CIASTO FRANCUSKIE
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie równomiernie rozkładamy na nim salami i ser. Całość kroimy w 2-centymetrowe paski.
KROK 2: FORMUJEMY DRZEWKO
Aby uformować drzewko, składamy każdy pasek jak akordeon – zaczynamy od bardzo krótkiego kawałka, a następnie wydłużamy go w kierunku podstawy drzewka.
KROK 3: PIECZEMY CHOINKI
Zwinięte ciasto nabijamy na szpikulec do szaszłyków i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie choinki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 15-20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Makówki śląskie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)