Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy cukier. Laski wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka. Do miski dodajemy zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.
Cukier przekładamy do słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu.
WSKAZÓWKA! Smak cukru zyskuje na intensywności z każdym dniem.
Pobierz etykiety na naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)