Cukier waniliowo-pomarańczowy

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml

Sposób przygotowania:

Do miski wsypujemy cukier. Laski wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka. Do miski dodajemy zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.

Cukier przekładamy do słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu.

WSKAZÓWKA! Smak cukru zyskuje na intensywności z każdym dniem.

Pobierz etykiety na naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!