
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy cukier. Laski wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka. Do miski dodajemy zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.
Cukier przekładamy do słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu.
WSKAZÓWKA! Smak cukru zyskuje na intensywności z każdym dniem.
Pobierz etykiety na naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem gruszkowo-cynamonowy
Doskonały do kanapek, ciast i naleśników - dżem z gruszek z aromatycznym cynamonem!

Pomarańczowy sernik z crème brûlée
Spróbuj puszystego sernika ze skórką pomarańczową i chrupiącą masą crème brûlée!

Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
Przygotuj jadalne świąteczne prezenty dla najbliższych! Zainspiruj się przepisami Kingi Paruzel!

Korzenny pudding ryżowy
Jeśli ma być smacznie i szybko, to zdecydowanie warto wypróbować korzenny pudding ryżowy z dodatkiem żurawiny! Przygotuj go swoim bliskim na śniadanie lub podwieczorek.

Zobacz przepisy
na święta
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)