Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szklany słoiczek lub butelkę o pojemności ok. 300 ml
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy cukier. Laski wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy ziarenka. Do miski dodajemy zarówno laski wanilii, jak i wydrążone z nich ziarenka, a także skórkę pomarańczową i wszystko dokładnie mieszamy.
Cukier przekładamy do słoiczka lub butelki i przechowujemy w suchym miejscu.
WSKAZÓWKA! Smak cukru zyskuje na intensywności z każdym dniem.
Pobierz etykiety na naczynia z cukrem waniliowo-pomarańczowym.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem gruszkowo-cynamonowy
Doskonały do kanapek, ciast i naleśników - dżem z gruszek z aromatycznym cynamonem!
Pomarańczowy sernik z crème brûlée
Spróbuj puszystego sernika ze skórką pomarańczową i chrupiącą masą crème brûlée!
Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
Przygotuj jadalne świąteczne prezenty dla najbliższych! Zainspiruj się przepisami Kingi Paruzel!
Korzenny pudding ryżowy
Jeśli ma być smacznie i szybko, to zdecydowanie warto wypróbować korzenny pudding ryżowy z dodatkiem żurawiny! Przygotuj go swoim bliskim na śniadanie lub podwieczorek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Sernik piernikowy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kompot z suszu z cytryną
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)