![Cukier waniliowy Cukier waniliowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7f5333f4d425-2d7a37924f12-kw20-2022-cukier-waniliowy.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- słoik mieszczący 250 g produktu
Krok 1: Połączenie cukru z wanilią
Laskę wanilii przekroić na pół, oba kawałki ostrym nożem rozciąć wzdłuż i oddzielić od siebie połówki. Słoik z zakręcaną pokrywką napełnić do połowy cukrem, włożyć do niego kawałki wanilii i zasypać je pozostałym cukrem. Słoik zakręcić, mocno nim potrząsnąć i odstawić na co najmniej 2 doby.
Krok 2: Rozdrobnienie cukru z wanilią
Cukier razem ze strąkiem wanilii wsypać do pojemnika miksującego i rozdrabniać 10 sekund/prędkość 8. Ponownie przesypać do słoika i do chwili użycia trzymać w suchym miejscu.
RADA:
1 łyżeczka cukru waniliowego własnej roboty odpowiada 3 łyżeczkom cukru kupnego.
Zobacz podobne
przepisy
Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
Mrożony deser najlepszy na letnie upały! Sprawdź przepis na domowe lody śmietankowe z sosem malinowym i ciasteczkami.
![Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6d0bd33ba29b-c956fbb46a-KW_24_parfait_waniliowe_z_malinami_12522_S_2102_RGB_960x540.webp)
Dżem nektarynkowy z wanilią
Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.
![Dżem nektarynkowy z wanilią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d609478cb179-ee804f5b3b-KW34_dzem_nektarynkowy_z_wanilia_2013131236_RGB_960x540.webp)
Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
Wyborny śmietanowy deser – idealny na przyjęcie gości. Podany ze słodkimi morelami kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem!
![Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/62fa6c1cd2ba-8285f5e64d-Balsamicoparfait.webp)
Cukier waniliowo-pomarańczowy
Wyjątkowy cukier waniliowo-pomarańczowy, który świetnie sprawdzi się podczas świąt i nie tylko!
![Cukier waniliowo-pomarańczowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/04ba70b6237c-27e639052028-kw50-kinga-paruzel-cukier_waniliowo-pomaranczowy.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Imbirowy dżem z winogron
- Skórka pomarańczowa w syropie
- Konfitura cytrynowa
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Gruszki w syropie
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Marmolada z pomarańczy
- Greckie ciasteczka orzechowe
- Mus jabłkowy z pomarańczami
- Śliwki w aromatycznym syropie
- Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
- Ciasto czekoladowe z białą fasolą i śmietaną truskawkową
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Kanapka z kurczakiem
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Risotto pomidorowe
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Ubijany ser brie z grzankami
- Klasyczny mus czekoladowy
Komentarze (0)