Cukier waniliowy

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • słoik mieszczący 250 g produktu

Krok 1: Połączenie cukru z wanilią

Laskę wanilii przekroić na pół, oba kawałki ostrym nożem rozciąć wzdłuż i oddzielić od siebie połówki. Słoik z zakręcaną pokrywką napełnić do połowy cukrem, włożyć do niego kawałki wanilii i zasypać je pozostałym cukrem. Słoik zakręcić, mocno nim potrząsnąć i odstawić na co najmniej 2 doby.

Krok 2: Rozdrobnienie cukru z wanilią

Cukier razem ze strąkiem wanilii wsypać do pojemnika miksującego i rozdrabniać 10 sekund/prędkość 8. Ponownie przesypać do słoika i do chwili użycia trzymać w suchym miejscu.

RADA:

1 łyżeczka cukru waniliowego własnej roboty odpowiada 3 łyżeczkom cukru kupnego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)

Mrożony deser najlepszy na letnie upały! Sprawdź przepis na domowe lody śmietankowe z sosem malinowym i ciasteczkami.

Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Dżem nektarynkowy z wanilią

Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.

Dżem nektarynkowy z wanilią

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 30 ten przepis jest wegetariański

Kinga Paruzel

Cukier waniliowo-pomarańczowy

Wyjątkowy cukier waniliowo-pomarańczowy, który świetnie sprawdzi się podczas świąt i nie tylko!

Cukier waniliowo-pomarańczowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:05 liczba porcji: 50 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!