Cukier waniliowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik mieszczący 250 g produktu

Krok 1: Połączenie cukru z wanilią

Laskę wanilii przekroić na pół, oba kawałki ostrym nożem rozciąć wzdłuż i oddzielić od siebie połówki. Słoik z zakręcaną pokrywką napełnić do połowy cukrem, włożyć do niego kawałki wanilii i zasypać je pozostałym cukrem. Słoik zakręcić, mocno nim potrząsnąć i odstawić na co najmniej 2 doby.

Krok 2: Rozdrobnienie cukru z wanilią

Cukier razem ze strąkiem wanilii wsypać do pojemnika miksującego i rozdrabniać 10 sekund/prędkość 8. Ponownie przesypać do słoika i do chwili użycia trzymać w suchym miejscu.

RADA:

1 łyżeczka cukru waniliowego własnej roboty odpowiada 3 łyżeczkom cukru kupnego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!