Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- słoik mieszczący 250 g produktu
Krok 1: Połączenie cukru z wanilią
Laskę wanilii przekroić na pół, oba kawałki ostrym nożem rozciąć wzdłuż i oddzielić od siebie połówki. Słoik z zakręcaną pokrywką napełnić do połowy cukrem, włożyć do niego kawałki wanilii i zasypać je pozostałym cukrem. Słoik zakręcić, mocno nim potrząsnąć i odstawić na co najmniej 2 doby.
Krok 2: Rozdrobnienie cukru z wanilią
Cukier razem ze strąkiem wanilii wsypać do pojemnika miksującego i rozdrabniać 10 sekund/prędkość 8. Ponownie przesypać do słoika i do chwili użycia trzymać w suchym miejscu.
RADA:
1 łyżeczka cukru waniliowego własnej roboty odpowiada 3 łyżeczkom cukru kupnego.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Guacamole
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)