• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

1. Podsmażamy w garnku 2 cebule, dodajemy mięso mielone, drobno posiekany czosnek oraz pokrojone pieczarki. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy szklankę ryżu i cały czas mieszamy żeby się ryż zasmażył. W szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i dodajemy. Dolewamy wody wg tego ile ryż przyjmie (min jeszcze 2 szklanki; 1 szkalnke wody można zamienić szklanką białego wytrawnego wina). Na koniec przyprawy wg smaku - sól, pieprz, cząber 2. Gdy ryż będzie prawie miękki odstawiamy garnek z ognia i wypełniamy papryczki. Pieczemy 45min na 180 stopni dopóki papryczki zmiękną. 3. Ziemniaki kroimy na pół, nacinamy z góry i wkładamy plasterki czosnku. Posypujemy mieloną czerwoną papryką, solą i cząbrem i pieczemy ok. 50 min na 180 stopni.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram