
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
1. Podsmażamy w garnku 2 cebule, dodajemy mięso mielone, drobno
posiekany czosnek oraz pokrojone pieczarki. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy szklankę ryżu i cały czas mieszamy żeby się ryż zasmażył. W szklance
gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i dodajemy. Dolewamy
wody wg tego ile ryż przyjmie (min jeszcze 2 szklanki; 1 szkalnke wody można zamienić szklanką białego wytrawnego wina). Na
koniec przyprawy wg smaku - sól, pieprz, cząber
2. Gdy ryż będzie prawie miękki odstawiamy garnek z ognia i wypełniamy
papryczki. Pieczemy 45min na 180 stopni dopóki papryczki zmiękną.
3. Ziemniaki kroimy na pół, nacinamy z góry i wkładamy plasterki czosnku. Posypujemy mieloną czerwoną papryką, solą i cząbrem i pieczemy ok. 50 min na 180 stopni.
Komentarze (0)