Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mandolinę do warzyw lub szatkownicę
- patelnię z pokrywką
- trzepaczkę do jajek
Krok 1: PODSMAŻAMY ZIEMNIAKI
Obrane ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki podsmażamy na głębokiej patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek. Zmniejszamy ogień i smażymy je ok. 10-15 minut, aż będą miękkie i rozpadające się.
Krok 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a szparagi na mniejsze kawałki. Czosnek drobno siekamy. Pomidor sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa podsmażamy na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i czekamy, aż z warzyw odparuje nadmiar wody.
Krok 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI I SMAŻYMY TORTILLĘ
Jajka ubijamy w misce trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek, podsmażone ziemniaki, warzywa i drobno pokruszoną fetę.
Całość delikatnie mieszamy i wlewamy na patelnię, na której smażyły się warzywa, tak aby dobrze rozprowadzić masę po dnie. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu.
Gdy tortilla będzie złocista od spodu, zsuwamy ją na talerz, nakrywamy patelnią i przerzucamy spodem do góry. Smażymy na złoty kolor.
Krok 4: PODAJEMY TORTILLĘ
Na gorący placek wykładamy poszarpaną mozzarellę. Tortillę dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z jajkiem i bekonem
Świetny sposób na śniadanie lub szybką przekąskę – tortille z jajkiem sadzonym w pomidorach, boczkiem i ziołowym serkiem!
Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado – szybki sposób na pyszne danie!
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Kaczka orientalna w tortilli
Niezwykle aromatyczne mięso z kaczki w chrupiącym placku w towarzystwie lekkiego jogurtowego sosu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z chili
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Quesadillas z awokado
- Pieczona ryba po grecku
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Zupa krem z rabarbaru i truskawek
- Caponata – przepis
- Kompot agrestowy
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Brownie z chałwą
- Pesto z papryki
- Naleśniki z farszem
- Babeczki leśny mech
- Pierogi z mięsem
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
301 dni temu
Czym zastąpić szparagi?
odpowiedz
301 dni temu
Możesz je pominąć lub zastąpić drobno pokrojonymi różyczkami brokułu.
1968 dni temu
Pychota :D Polecam!
odpowiedz
1571 dni temu
Jak najbardziej się zgadzam... Przy tym jest dużo lżejsza w odbiorze od bardziej tradycyjnych wersji... Ostatnio robiliśmy 3 różne wersje i ta była najlepsza. Mimo pominiętych szparagów (zamiast tego poszedł groszek mrożony)