Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy polędwicę
Limonkę sparzamy, skórkę drobno ścieramy na tarce i wyciskamy sok z połowy owocu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy ze skórką z limonki i mieloną kolendrą. Polędwicę wieprzową myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Lekko solimy. Nacieramy marynatą i pozostawiamy na ok. 30 minut. Mięso mocno obsmażamy na gorącym oleju z obu stron przez ok. 5 minut. Dolewamy bulion i smażymy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2: Przygotowujemy sałatkę z awokado
Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Awokado obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i również kroimy w kostkę. Oba składniki mieszamy z sokiem z limonki. Kolendrę myjemy, osuszamy i siekamy. Dodajemy do sałaty i doprawiamy solą i miodem.
Krok 3: Zwijamy tortille
Tortille krótko podgrzewamy na suchej patelni, aż staną się miękkie. Smarujemy odrobiną kwaśnej śmietany, rozkładamy na nich sałatkę z awokado i plastry polędwicy i zwijamy. Kroimy ukośnie na pół i podajemy natychmiast.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.
Kurczak po meksykańsku
Kiedy chrupiącą tortillą nabierzesz trochę tej potrawy, Twoje kubki smakowe znajdą się w siódmym niebie.
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Łososiowe fajitas
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
- Śniadaniowe burrito
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Tortilla z jajkiem i bekonem
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Marchewka w pomarańczowej glazurze
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3038 dni temu
Co robię ze skórką z limonki połączoną z kolendrą mieloną i czosnkiem? Bo nie ma w przepisie informacji na ten temat. Proszę o pomoc.
odpowiedz
3038 dni temu
Rzeczywiście, umknęło nam zadanie - to marynata do mięsa. Marynujemy około 30 minut.