• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Dusimy polędwicę

Limonkę sparzamy, skórkę drobno ścieramy na tarce i wyciskamy sok z połowy owocu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy ze skórką z limonki i mieloną kolendrą. Polędwicę wieprzową myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Lekko solimy. Nacieramy marynatą i pozostawiamy na ok. 30 minut. Mięso mocno obsmażamy na gorącym oleju z obu stron przez ok. 5 minut. Dolewamy bulion i smażymy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w cienkie plasterki.

Krok 2: Przygotowujemy sałatkę z awokado

Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Awokado obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i również kroimy w kostkę. Oba składniki mieszamy z sokiem z limonki. Kolendrę myjemy, osuszamy i siekamy. Dodajemy do sałaty i doprawiamy solą i miodem.

Krok 3: Zwijamy tortille

Tortille krótko podgrzewamy na suchej patelni, aż staną się miękkie. Smarujemy odrobiną kwaśnej śmietany, rozkładamy na nich sałatkę z awokado i plastry polędwicy i zwijamy. Kroimy ukośnie na pół i podajemy natychmiast.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    855 dni temu
    Co robię ze skórką z limonki połączoną z kolendrą mieloną i czosnkiem? Bo nie ma w przepisie informacji na ten temat. Proszę o pomoc.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    855 dni temu
    Rzeczywiście, umknęło nam zadanie - to marynata do mięsa. Marynujemy około 30 minut.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram