
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją, która umieszczona jest na opakowaniu. Studzimy makaron. Piersi kurczaka oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy łyżką oliwy. Grillujemy z każdej strony, aż mięso kurczaka się zezłoci. Następnie przekładamy na deskę, aby mięso odpoczęło przed krojeniem. Po chwili kurczaka kroimy w kostkę. Wlewamy na patelnię łyżkę oliwy i smażymy na niej pieczywo pokrojone w kostkę. Kiedy chleb się już przypiecze, przenosimy go na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FITSOS CEZAR
Umieszczamy wszystkie składniki sosu w mikserze i miksujemy je.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Wystudzony makaron wkładamy do dużej miski. Dodajemy do niego kurczaka pokrojonego w kostkę, umytą i drobno poszarpaną sałatę rzymską, całość polewamy lekkim sosem cezar. Na koniec wykładamy grzanki oraz posypujemy pozostałymi płatkami parmezanu. Mieszamy i podajemy danie.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Arancini – kulki ryżowe
- Krewetki w tempurze
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)