Fondant czekoladowy fit

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
  • termorobota MC Smart
  • ceramiczne kokilki lub foremki na muffiny

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODGRZEWAMY CZEKOLADĘ I OLEJ KOKOSOWY

Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy ją wraz z olejem kokosowym do pojemnika miksującego. Całość podgrzewamy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 60°C / czas: 6 minut / prędkość: 2.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA FONDANTY

Do podgrzanych składników dodajemy jajka, erytrytol i izolat białka. Składniki mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 3. Następnie masę zgarniamy ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy, używając tych samych ustawień.

KROK 3: PIECZEMY FONDANTY

Kokilki lub foremki natłuszczamy i przelewamy do nich ciasto, mniej więcej do ¾ wysokości. Fondanty pieczemy przez ok. 9-10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C. Gotowe desery odstawiamy na ok. 2 minuty, wyjmujemy z foremek i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ze świeżymi owocami lub z cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!