Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
- termorobota MC Smart
- ceramiczne kokilki lub foremki na muffiny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODGRZEWAMY CZEKOLADĘ I OLEJ KOKOSOWY
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy ją wraz z olejem kokosowym do pojemnika miksującego. Całość podgrzewamy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 60°C / czas: 6 minut / prędkość: 2.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA FONDANTY
Do podgrzanych składników dodajemy jajka, erytrytol i izolat białka. Składniki mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 3. Następnie masę zgarniamy ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy, używając tych samych ustawień.
KROK 3: PIECZEMY FONDANTY
Kokilki lub foremki natłuszczamy i przelewamy do nich ciasto, mniej więcej do ¾ wysokości. Fondanty pieczemy przez ok. 9-10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C. Gotowe desery odstawiamy na ok. 2 minuty, wyjmujemy z foremek i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ze świeżymi owocami lub z cukrem pudrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)