![Fondant czekoladowy – lava cake Fondant czekoladowy – lava cake](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2bb8180267f4-20f87c288dc1-KW09_2022_KINGA_PARUZEL_fondant_czekoladowy.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C (góra – dół)
- kokilki o średnicy 8 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ
Kokilki o średnicy 8 cm smarujemy masłem i oprószamy kakao. Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: ŁĄCZYMY JAJKA Z CZEKOLADĄ I MĄKĄ
Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodajemy roztopioną czekoladę, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i całość ponownie mieszamy. Masę przelewamy do przygotowanych kokilek i wkładamy do piekarnika na 12 minut.
KROK 3: PRZEKŁADAMY DESER NA TALERZ
Po upieczeniu wyjmujemy kokilki z piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Za pomocą noża delikatnie podważamy boki ciastka. Do kokilki z ciastkiem przykładamy talerz i energicznym ruchem obracamy tak, aby ciastko pozostało na talerzu. Podajemy z lodami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
Bardzo delikatne, puszyste i pyszne: takie są wegańskie pączki wg przepisu Kingi. Spróbuj raz, a będziesz przyrządzać je równie chętnie jak klasyczne!
![Wegańskie pączki z kremem czekoladowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/35f4aca149cb-a4a9bd250499-kw07-2022-kinga-paruzel-weganskie-paczki-z-kremem-czekoladowym.webp)
Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!
![Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4657529b689d-7edd2e872a79-_KW21-Pawel_Czekoladowe-ciastka-z-orzechowa-masa-krowkowa_23137_08052017_mp_4186_RGB_OK.webp)
Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Wypróbuj przepis na deser z oryginalnym połączeniem czekolady, boczku i curry.
![Fondant czekoladowy z curry i boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9a22fe4b2f03-0852472f0e1d-1250x700_KW_48_KAROL_fondant_czekoladowy_18827_359716_poziom_rgb_ok.webp)
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
![Minitorciki czekoladowe z owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c5ae1b2f0c67-4c8f132175-960x540_Kw_22_mintorciki.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Kanapka na bogato
- Mus czekoladowy z malinami
- Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Tofurnik z borówkami
- Baton à la twix
- Muffinki brownie
- Tarta z kremem chałwowym
- Ciasto salceson z jabłkami
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Przecier z marchewki
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Ciasto na pizzę
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Babka z herbatą matcha
- Spaghetti z królikiem
- Grzyby marynowane
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Faszerowana pizza z grilla
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Bób z boczkiem
- PASTA Z KALAFIORA
Komentarze (0)