Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C (góra – dół)
- kokilki o średnicy 8 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZTAPIAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ
Kokilki o średnicy 8 cm smarujemy masłem i oprószamy kakao. Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: ŁĄCZYMY JAJKA Z CZEKOLADĄ I MĄKĄ
Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodajemy roztopioną czekoladę, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i całość ponownie mieszamy. Masę przelewamy do przygotowanych kokilek i wkładamy do piekarnika na 12 minut.
KROK 3: PRZEKŁADAMY DESER NA TALERZ
Po upieczeniu wyjmujemy kokilki z piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Za pomocą noża delikatnie podważamy boki ciastka. Do kokilki z ciastkiem przykładamy talerz i energicznym ruchem obracamy tak, aby ciastko pozostało na talerzu. Podajemy z lodami.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
Bardzo delikatne, puszyste i pyszne: takie są wegańskie pączki wg przepisu Kingi. Spróbuj raz, a będziesz przyrządzać je równie chętnie jak klasyczne!
Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!
Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
Wypróbuj przepis na deser z oryginalnym połączeniem czekolady, boczku i curry.
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
- Kanapka na bogato
- Mus czekoladowy z malinami
- Czekoladowa tęcza ze świeżymi owocami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Tofurnik z borówkami
- Baton à la twix
- Muffinki brownie
- Tarta z kremem chałwowym
- Ciasto salceson z jabłkami
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Przecier z marchewki
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Ciasto na pizzę
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Babka z herbatą matcha
- Spaghetti z królikiem
- Grzyby marynowane
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Faszerowana pizza z grilla
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Bób z boczkiem
- PASTA Z KALAFIORA
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)