Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię spożywczą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Do rondelka przelewamy 250 ml wody i wsypujemy drobny cukier. Całość gotujemy, aż cukier się rozpuści. Pozostałą wodę dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną w osobnej misce. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i odstawiamy, aby napęczniała.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA GALARETKĘ
Zawiesinę mąki z wodą wlewamy do gotującej się wody z cukrem i cały czas mieszamy, aż zgęstnieje. Następnie rondelek zdejmujemy z ognia i dodajemy do niego syrop z kwiatów czarnego bzu, sok z cytryny oraz napęczniałą żelatynę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
KROK 3: CHŁODZIMY GALARETKĘ
Gotową masę przekładamy do wybranego pojemnika wyłożonego folią spożywczą i studzimy. Wystudzoną galaretkę przekładamy do lodówki na min. 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
KROK 4: KROIMY GALARETKĘ
Dobrze schłodzoną galaretkę wyjmujemy z pojemnika i kroimy w kostkę. Tak powstałe galaretki dokładnie oprószamy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!
Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.
Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!
Galaretki pomarańczowe w skórce
Pomarańczowe łódeczki z jadalną skórką zasmakują nie tylko najmłodszym! Przygotuj je koniecznie według przepisu Pawła!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)