Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Rondel
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj biały ryż w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw na bok. Otwórz puszkę ze schłodzonym mleczkiem kokosowym. Zbierz z niego śmietankę (jest to twarda część, która powinna oddzielić się od mleka po schłodzeniu w lodówce).
Przepis:
Krok 1. Podgrzewamy śmietankę kokosową
W rondlu podgrzewamy mleczko kokosowe i ksylitol. Mieszamy aż ksylitol się rozpuści.
Krok 2. Dodajemy czekoladę
Dodajemy czekoladę deserową i mieszamy, aż się rozpuści a masa będzie gładka.
Krok 3. Przygotowujemy wanilię
Kroimy laskę wanilii wzdłuż na pół i zeskrobujemy ziarna.
Krok 4. Łączymy składniki
Dodajemy ziarna wanilii oraz ugotowany ryż do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy.
Krok 5. Robimy mus owocowy
W rondlu podgrzewamy owoce, ksylitol i sok z cytryny, mieszając, aż owoce zmiękną i zmienią się w mus. Blendujemy, jeśli chcemy, aby był gładki.
Krok 6. Przygotowujemy danie
W 2 miseczkach umieszczamy po warstwie czekoladowego deseru ryżowego. Następnie na wierzchu każdej porcji kładziemy warstwę musu owocowego.
Krok 7. Dekorujemy potrawę
Kroimy baton czekoladowy na plasterki i dekorujemy nim danie.
Zobacz podobne
przepisy
Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.
Deser gruszkowo-malinowy
Przygotuj deser doskonały na upały – z orzeźwiającą owocową galaretką i musem gruszkowym!
Deser owocowy z płatkami owsianymi
Ulubione owoce, chrupiące płatki crunchy i jogurt naturalny – prosty sposób na szybki, smaczny i lekki deser dla każdego.
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Carpaccio di bresaola
- Orzechowe babeczki z kubka
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Pesto z jarmużu
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Kawowe babeczki z kubka
- Sos chrzanowy
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Minitorciki z krewetkami
- Pesto z pietruszki
- Talerz przystawek
- Kanapka drwala
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)