Gwiezdny czekoladowy deser ryżowy z musem owocowym i batonem czekoladowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • Rondel

Przygotuj wcześniej:

Ugotuj biały ryż w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw na bok. Otwórz puszkę ze schłodzonym mleczkiem kokosowym. Zbierz z niego śmietankę (jest to twarda część, która powinna oddzielić się od mleka po schłodzeniu w lodówce).

Przepis:

Krok 1. Podgrzewamy śmietankę kokosową

W rondlu podgrzewamy mleczko kokosowe i ksylitol. Mieszamy aż ksylitol się rozpuści.

Krok 2. Dodajemy czekoladę

Dodajemy czekoladę deserową i mieszamy, aż się rozpuści a masa będzie gładka.

Krok 3. Przygotowujemy wanilię

Kroimy laskę wanilii wzdłuż na pół i zeskrobujemy ziarna.

Krok 4. Łączymy składniki

Dodajemy ziarna wanilii oraz ugotowany ryż do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy.

Krok 5. Robimy mus owocowy

W rondlu podgrzewamy owoce, ksylitol i sok z cytryny, mieszając, aż owoce zmiękną i zmienią się w mus. Blendujemy, jeśli chcemy, aby był gładki.

Krok 6. Przygotowujemy danie

W 2 miseczkach umieszczamy po warstwie czekoladowego deseru ryżowego. Następnie na wierzchu każdej porcji kładziemy warstwę musu owocowego.

Krok 7. Dekorujemy potrawę

Kroimy baton czekoladowy na plasterki i dekorujemy nim danie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!