Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- moździerz
- dzbanek na herbatę
- sitko
Przygotowanie:
KROK 1: Przygotowujemy wywar z przypraw
Goździki i gwiazdkę anyżu rozdrabniamy w moździerzu. Łączymy z mielonym cynamonem. Następnie przekładamy do małego garnuszka, zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.
KROK 2: Parzymy herbatę
We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy przegotowaną wodą i zaparzamy przez 3 minuty.
KROK 3: Przygotowujemy dodatki
Kroimy 4 suszone śliwki (po 2 na każdą filiżankę) i układamy je na dnie filiżanek. Nakładamy po łyżeczce prażonych jabłek, a następnie po łyżeczce suszonych żurawin.
KROK 4: Przygotowujemy napary
Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z przypraw korzennych. Powoli lejąc po ściance łyżeczki, wlewamy herbatę do filiżanek.
Napar możemy ozdobić plasterkiem jabłka, laską cynamonu oraz gwiazdką anyżu.
Zobacz podobne
przepisy
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
Przepis na aromatyczną herbatkę, którą można pić cały dzień! Koniecznie wypróbuj przepis Karola
Herbata imbirowo-pomarańczowa
Idealny przepis na jesień – rozgrzewająca herbata z imbirem i pomarańczą. Pokochasz ten łatwy i szybki w przygotowaniu napój!
Zimowa herbata
Pyszna, rozgrzewająca herbata zimowa, którą przygotujesz z użyciem cytryn w miodzie według innego przepisu Kingi. Koniecznie sprawdź, jak niezwykle aromatyczny jest ten wyjątkowy napój.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Musaka grecka
- Gofry na dwa sposoby
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Ciasto marchewkowe
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
- Domowa ice tea z nektarynek
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Kanapka drwala
- Minitorciki z krewetkami
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Orzechowe babeczki z kubka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Sos chrzanowy
- Kawowe babeczki z kubka
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Carpaccio di bresaola
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)