Herbata imbirowo-pomarańczowa

Joanna Bożek

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • dzbanek na herbatę
  • sitko

KROK 1: Gotujemy imbir

Kawałek imbiru obieramy i kroimy. Następnie zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.

KROK 2: Zaparzamy herbatę

We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy gotującą się wodą i zaparzamy przez 3 minuty.

KROK 3: Przygotowujemy napój

Po 1 łyżeczce suszonych żurawin układamy na dnie każdej filiżanki. Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z imbiru oraz 2 łyżki soku pomarańczowego. Wlewamy herbatę do filiżanek. Pomarańczę kroimy w plasterki i ozdabiamy nimi filiżanki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Marik1234 Marik1234
    647 dni temu
    Przepis dla tych, co potrafią spalić wodę w czajniku. Pozdrawiam.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!