
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- dzbanek na herbatę
- sitko
KROK 1: Gotujemy imbir
Kawałek imbiru obieramy i kroimy. Następnie zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.
KROK 2: Zaparzamy herbatę
We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy gotującą się wodą i zaparzamy przez 3 minuty.
KROK 3: Przygotowujemy napój
Po 1 łyżeczce suszonych żurawin układamy na dnie każdej filiżanki. Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z imbiru oraz 2 łyżki soku pomarańczowego. Wlewamy herbatę do filiżanek. Pomarańczę kroimy w plasterki i ozdabiamy nimi filiżanki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sos aioli
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
871 dni temu
Przepis dla tych, co potrafią spalić wodę w czajniku. Pozdrawiam.
odpowiedz