Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- dzbanek na herbatę
- sitko
KROK 1: Gotujemy imbir
Kawałek imbiru obieramy i kroimy. Następnie zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.
KROK 2: Zaparzamy herbatę
We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy gotującą się wodą i zaparzamy przez 3 minuty.
KROK 3: Przygotowujemy napój
Po 1 łyżeczce suszonych żurawin układamy na dnie każdej filiżanki. Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z imbiru oraz 2 łyżki soku pomarańczowego. Wlewamy herbatę do filiżanek. Pomarańczę kroimy w plasterki i ozdabiamy nimi filiżanki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Pierniki
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
976 dni temu
Przepis dla tych, co potrafią spalić wodę w czajniku. Pozdrawiam.
Odpowiedz