Herbata śliwkowo-czekoladowa

Joanna Bożek


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • moździerz
  • dzbanek na herbatę
  • sitko

Przygotowanie:

KROK 1: Przygotowujemy wywar z przypraw

Goździki rozdrabniamy w moździerzu i łączymy z cynamonem. Następnie przekładamy przyprawy do małego garnuszka, zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.

KROK 2: Parzymy herbatę

We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy gorącą wodą i zaparzamy przez 3 minuty.

KROK 3: Przygotowujemy herbatę śliwkowo-czekoladową

Kroimy 4 śliwki (po 2 na każdą filiżankę) i układamy je na dnie filiżanek. Nakładamy po łyżeczce powideł śliwkowych. Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z przypraw korzennych. Powoli lejąc po ściance łyżeczki, wlewamy herbatę do filiżanek. Ścieramy na tarce pół kostki czekolady i posypujemy nią herbatę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Herbata myśliwska

Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.

Herbata myśliwska

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Joanna Bożek

Herbata jabłkowo-cynamonowa

Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!

Herbata jabłkowo-cynamonowa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!