Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- moździerz
- dzbanek na herbatę
- sitko
Przygotowanie:
KROK 1: Przygotowujemy wywar z przypraw
Goździki rozdrabniamy w moździerzu i łączymy z cynamonem. Następnie przekładamy przyprawy do małego garnuszka, zalewamy 100 ml wody i gotujemy przez 4 minuty.
KROK 2: Parzymy herbatę
We wcześniej ogrzanym dzbanku umieszczamy herbatę, zalewamy gorącą wodą i zaparzamy przez 3 minuty.
KROK 3: Przygotowujemy herbatę śliwkowo-czekoladową
Kroimy 4 śliwki (po 2 na każdą filiżankę) i układamy je na dnie filiżanek. Nakładamy po łyżeczce powideł śliwkowych. Do dzbanka z herbatą wlewamy przez sitko przygotowany wywar z przypraw korzennych. Powoli lejąc po ściance łyżeczki, wlewamy herbatę do filiżanek. Ścieramy na tarce pół kostki czekolady i posypujemy nią herbatę.
Zobacz podobne
przepisy
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Herbata imbirowo-pomarańczowa
Idealny przepis na jesień – rozgrzewająca herbata z imbirem i pomarańczą. Pokochasz ten łatwy i szybki w przygotowaniu napój!
Herbata jabłkowo-cynamonowa
Kochasz korzenne smaki? Mamy coś dla Ciebie! Wypróbuj przepis na aromatyczną herbatę z intensywnym korzennym smakiem!
Zimowa herbata
Pyszna, rozgrzewająca herbata zimowa, którą przygotujesz z użyciem cytryn w miodzie według innego przepisu Kingi. Koniecznie sprawdź, jak niezwykle aromatyczny jest ten wyjątkowy napój.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Ciasteczka cytrynowe
- Ciasto o smaku coli
- Kotlety jajeczne z ciecierzycą
- Zupa krem z topinamburu
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Sałatka z burakiem – przepis
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Śniadaniowe tacos z jajecznicą
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
- Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Komosianka na słodko
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Jajecznica na ostro
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Kawowe babeczki z kubka
- Koreczki z łososiem
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Sos chrzanowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)