Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Ciecierzycę odcedzić, przepłukać na sitku i pozostawić do odcieknięcia. Utrzeć na gładką masę z pastą sezamową, grillowaną papryką i ok. 75 ml wody. Doprawić harissą, solą i papryką mieloną. Przełożyć do miski i oprószyć odrobiną papryki.
KROK 2
Obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę. Wymieszać z jogurtem i doprawić mieszanką przypraw tajine oraz solą. Przełożyć do drugiej miski i posypać ziarnami sezamu.
WSKAZÓWKA
Do hummusu i jogurtu można podać np. tureckie bajgle, chlebki pita lub warzywa pokrojone w słupki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)