Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Ciecierzycę odcedzić, przepłukać na sitku i pozostawić do odcieknięcia. Utrzeć na gładką masę z pastą sezamową, grillowaną papryką i ok. 75 ml wody. Doprawić harissą, solą i papryką mieloną. Przełożyć do miski i oprószyć odrobiną papryki.
KROK 2
Obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę. Wymieszać z jogurtem i doprawić mieszanką przypraw tajine oraz solą. Przełożyć do drugiej miski i posypać ziarnami sezamu.
WSKAZÓWKA
Do hummusu i jogurtu można podać np. tureckie bajgle, chlebki pita lub warzywa pokrojone w słupki.
Zobacz podobne
przepisy
Hummus czekoladowy
Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Daria!
Hummus z bobu
Zielony, aksamitny i aromatyczny? To musi być hummus wg przepisu Kingi! Przygotuj go na śniadanie lub podaj na imprezie w formie smacznej przekąski!
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!
Hummus bowl
Miseczka mocy wypełniona świeżymi warzywami, kaszą i delikatnym domowym hummusem to świetny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystaj przepis Karola, by odtworzyć tę pyszną kompozycję!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Sernik piernikowy
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Wegańska ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)