Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoiczek
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Do bazy chutney dodajemy piwo i redukujemy sos. Następnie jabłka obieramy, kroimy w dość drobną, równą kostkę i dodajemy do sosu. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)