Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoiczek
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Do bazy chutney dodajemy piwo i redukujemy sos. Następnie jabłka obieramy, kroimy w dość drobną, równą kostkę i dodajemy do sosu. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne
przepisy
Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.
Chutney śliwkowo-gruszkowe
Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.
Jabłkowy chutney z kolendrą
Przepyszny chutney z dodatkiem kolendry to niezwykle aromatyczny sos, który będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs, warzyw, a nawet ryb. Sprawdź, jak prosto go przygotować!
Jabłkowy chutney z cynamonem
Chutney z dodatkiem aromatycznego imbiru i cynamonu będzie świetnym dodatkiem do przyrządzonych w bardziej orientalnej marynacie mięs czy warzyw. Koniecznie sprawdź, jak przygotować ten niezwykły sos!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka po bawarsku
- Marmolada z fig i wanilii
- Ratatouille
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Pyzy ziemniaczane
- Jak przygotować sos holenderski?
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Domowy sos barbecue
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Sos pieczarkowy
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Tarta z czerstwego pieczywa
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
- Trifle makaronikowe
- Pesto z rukoli
- ZIELONY MAJONEZ
- Pesto z liści rzodkiewki
- Ubijany ganasz
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Pinsa verde
- Crostini z szynką i melonem
Komentarze (0)