Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoiczek
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy laski cynamonu, kilka goździków, obrany i pokrojony w plastry imbir oraz szczyptę curry. Po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka, a po chwili także cebulę pokrojoną w taką samą kostkę. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)