Jabłkowy chutney z kolendrą

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoiczek

Sposób przygotowania:

W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Dodajemy kilka ziaren kolendry, kilka goździków, posiekaną papryczkę chili i gotujemy kilka minut.

Następnie dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Chutney doprawiamy skórką otartą z cytryny. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Salsa z kiwi i mango

Nie masz pomysłu na dodatek do grillowanego mięsa lub ryby? Wypróbuj salsę owocową z dodatkiem pikantnych przypraw.

Salsa z kiwi i mango

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Chutney z ananasa

Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!

Chutney z ananasa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Chutney śliwkowo-gruszkowe

Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.

Chutney śliwkowo-gruszkowe

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Kinga Paruzel

Salsa z mango i awokado

Talerz rozmaitości, który cieszy oczy? To musi być salsa z mango i awokado! Wykorzystaj proponowane składniki lub dodaj własne!

Salsa z mango i awokado

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!