Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY MANGO I AWOKADO

Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Miąższ każdego z nich nacinamy w kratkę bez nacinania skórki. Wybrzuszamy skórkę od spodu i odkrawamy kostki mango tuż przy skórce. Pozostałe przy pestce boki odcinamy, pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na talerz.

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół dookoła pestki, przekręcamy, by rozdzielić połówki owocu. W pestkę ostrożnie wbijamy nóż i oddzielamy ją od miąższu. Każdą połówkę kroimy w drobną kostkę i wyciągamy miąższ łyżeczką ze skórki. Przekładamy na talerz obok mango.

KROK 2: SIEKAMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Czerwoną paprykę i cebulę siekamy w drobną kostkę. Chili siekamy bardzo drobno. Kolendrę siekamy drobno. Wszystkie składniki układamy osobno na talerzu razem z mango i awokado.

KROK 3: PODAJEMY SALSĘ

Wszystkie składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i oprószamy solą. Całość mieszamy dokładnie na talerzu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram