
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY MANGO I AWOKADO
Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Miąższ każdego z nich nacinamy w kratkę bez nacinania skórki. Wybrzuszamy skórkę od spodu i odkrawamy kostki mango tuż przy skórce. Pozostałe przy pestce boki odcinamy, pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na talerz.
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół dookoła pestki, przekręcamy, by rozdzielić połówki owocu. W pestkę ostrożnie wbijamy nóż i oddzielamy ją od miąższu. Każdą połówkę kroimy w drobną kostkę i wyciągamy miąższ łyżeczką ze skórki. Przekładamy na talerz obok mango.
KROK 2: SIEKAMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Czerwoną paprykę i cebulę siekamy w drobną kostkę. Chili siekamy bardzo drobno. Kolendrę siekamy drobno. Wszystkie składniki układamy osobno na talerzu razem z mango i awokado.
KROK 3: PODAJEMY SALSĘ
Wszystkie składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i oprószamy solą. Całość mieszamy dokładnie na talerzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)