• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender kielichowy o mocy min. 700 W (lub wyższej)

Krok 1: KROIMY MANGO

Mango myjemy i kroimy wzdłuż, odcinając od owocu podłużne łódeczki z miąższem dookoła pestki. Miąższ każdej łódeczki kroimy w kostkę tak, by nie naruszyć skórki, a następnie wywijamy łódeczki na drugą stronę. Mango pokrojone w kostkę oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do naczynia blendera.

Krok 2: MIKSUJEMY KOKTAJL

Dodajemy napój z mango, sok pomarańczowy, sok z limonki, miód i kostki lodu. Miksujemy, aż powstanie gładki drink.

Krok 3: PODAJEMY KOKTAJL

Cukier mieszamy z ostrą papryką. Limonkę przekrawamy na pół i zwilżamy nią ranty szklanek, a następnie kroimy w plasterki. Szklanki zanurzamy w cukrze wymieszanym z papryką i przelewamy do nich margaritę. Dekorujemy plasterkami limonki. Podajemy z kostkami lodu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram