Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy o mocy min. 700 W (lub wyższej)
Krok 1: KROIMY MANGO
Mango myjemy i kroimy wzdłuż, odcinając od owocu podłużne łódeczki z miąższem dookoła pestki. Miąższ każdej łódeczki kroimy w kostkę tak, by nie naruszyć skórki, a następnie wywijamy łódeczki na drugą stronę. Mango pokrojone w kostkę oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do naczynia blendera.
Krok 2: MIKSUJEMY KOKTAJL
Dodajemy napój z mango, sok pomarańczowy, sok z limonki, miód i kostki lodu. Miksujemy, aż powstanie gładki drink.
Krok 3: PODAJEMY KOKTAJL
Cukier mieszamy z ostrą papryką. Limonkę przekrawamy na pół i zwilżamy nią ranty szklanek, a następnie kroimy w plasterki. Szklanki zanurzamy w cukrze wymieszanym z papryką i przelewamy do nich margaritę. Dekorujemy plasterkami limonki. Podajemy z kostkami lodu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)