Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender kielichowy o mocy min. 700 W (lub wyższej)
Krok 1: KROIMY MANGO
Mango myjemy i kroimy wzdłuż, odcinając od owocu podłużne łódeczki z miąższem dookoła pestki. Miąższ każdej łódeczki kroimy w kostkę tak, by nie naruszyć skórki, a następnie wywijamy łódeczki na drugą stronę. Mango pokrojone w kostkę oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do naczynia blendera.
Krok 2: MIKSUJEMY KOKTAJL
Dodajemy napój z mango, sok pomarańczowy, sok z limonki, miód i kostki lodu. Miksujemy, aż powstanie gładki drink.
Krok 3: PODAJEMY KOKTAJL
Cukier mieszamy z ostrą papryką. Limonkę przekrawamy na pół i zwilżamy nią ranty szklanek, a następnie kroimy w plasterki. Szklanki zanurzamy w cukrze wymieszanym z papryką i przelewamy do nich margaritę. Dekorujemy plasterkami limonki. Podajemy z kostkami lodu.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl bananowy
Za pomocą miksera możesz wyczarować pyszny koktajl z lodami i bananami – idealne letnie orzeźwienie.
Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
Intensywnie malinowy, elegancki deser z lodami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci Ciebie i Twoich gości!
Bananowa piña colada bez alkoholu
Kremowa, kokosowo-owocowa, bezalkoholowa! Piña colada z napojem bananowym to słodki i orzeźwiający akcent, który poprawi smak każdego upalnego dnia. Spróbuj koniecznie!
Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
Łyk orzeźwienia w upalny dzień? Ten kaktusowy drink bez alkoholu świetnie sprawdzi się w roli imprezowego napoju dla miłośników lekko gazowanych propozycji.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
- Złoty napar z imbiru
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Lemoniada z wodą kokosową
- Wegańskie brownie z fasoli
- Szaszłyki z jagnięciny
- Sernik limonkowo-miętowy
- Jogurtowy sernik na zimno
- Suflet z mango
- Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Przecier ze świeżych owoców
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Mango Margarita bez alkoholu
- Ciasto z batatów i mango
- Tort bezowy z poziomkami
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Koktajl z krewetek
- Kluski kładzione
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)