Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BOCZNIAKI
Boczniaki dokładnie myjemy i obcinamy ich końce. Następnie układamy je na ręczniku papierowym, aby wyschły.
KROK 2: PANIERUJEMY BOCZNIAKI
Jajka bełtamy z dodatkiem soli i pieprzu. Oczyszczone i osuszone grzyby obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.
KROK 3: SMAŻYMY KOTLETY
Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Przed podaniem odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)