
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BOCZNIAKI
Boczniaki dokładnie myjemy i obcinamy ich końce. Następnie układamy je na ręczniku papierowym, aby wyschły.
KROK 2: PANIERUJEMY BOCZNIAKI
Jajka bełtamy z dodatkiem soli i pieprzu. Oczyszczone i osuszone grzyby obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.
KROK 3: SMAŻYMY KOTLETY
Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Przed podaniem odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Krem ziemniaczany
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)