Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (termoobieg)
Krok 1: Gotujemy wywar z kości i warzyw
W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (termoobieg) upalamy na brązowy kolor kości wołowe (ok. 30 minut). Kości przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Włoszczyznę obieramy, przekrawamy na pół, razem z grzybami dodajemy do garnka z kośćmi i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z wywaru włoszczyznę i kości. Kości wyrzucamy.
Krok 2: Dodajemy ziemniaki do wywaru
Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Płuczemy kaszę i również dodajemy do wywaru, gotujemy, aż będzie miękka (klejąca). Wcześniej wyjętą włoszczyznę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1998 dni temu
Bardzo smaczny krupniczek! Szczególnie po dodaniu mięsa, a i kaszy mogłoby być odrobinę więcej. Polecam pokroić/rozdrobnić/namoczyć grzyby przed gotowaniem.
Odpowiedz