Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (termoobieg)
Krok 1: Gotujemy wywar z kości i warzyw
W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (termoobieg) upalamy na brązowy kolor kości wołowe (ok. 30 minut). Kości przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Włoszczyznę obieramy, przekrawamy na pół, razem z grzybami dodajemy do garnka z kośćmi i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z wywaru włoszczyznę i kości. Kości wyrzucamy.
Krok 2: Dodajemy ziemniaki do wywaru
Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Płuczemy kaszę i również dodajemy do wywaru, gotujemy, aż będzie miękka (klejąca). Wcześniej wyjętą włoszczyznę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!
Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!
Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.
Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Zapiekanka warzywna
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Pierogi z serem i kaszą
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Krupnik z pomidorami
- Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
- Kremówki
- Focaccia. Przepis z burratą i oliwkami
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Wege placki z tartych warzyw
- Kawowy dacquoise z kremem
- 2 sposoby na pączki – fit i tradycyjne
- Szybkie tosty z grzybami
- 4 sposoby na warzywne przetwory
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- Kutia
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Tosty dyniowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1554 dni temu
Bardzo smaczny krupniczek! Szczególnie po dodaniu mięsa, a i kaszy mogłoby być odrobinę więcej. Polecam pokroić/rozdrobnić/namoczyć grzyby przed gotowaniem.
odpowiedz