
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy wywar
Kości wołowe pieczemy razem z warzywami (cebulą, pietruszką i marchewką) w 180°C przez ok. 1 godzinę. Przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, anyż i laskę cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 3-4 godzin.
KROK 2: Przygotowujemy warzywa
Limonkę kroimy na cząstki. Chili, dymkę wraz ze szczypiorkiem siekamy. Rwiemy na kawałki kilka listków sałaty. Przygotowujemy kiełki.
KROK 3: Kroimy polędwicę
Polędwicę wołową kroimy w bardzo cienkie plastry. Posypujemy posiekanym chili i czosnkiem, polewamy sosem rybnym.
Wywar doprawiamy plastrami świeżego imbiru i dwoma łyżkami sosu rybnego. Makaron ryżowy przygotowujemy według wskazań na opakowaniu. Przekładamy makaron do miski. Siekamy kolendrę i wraz z dymką ze szczypiorkiem dodajemy do makaronu. Dodajemy plastry polędwicy wołowej. Zalewamy odcedzonym bulionem. Dodajemy kiełki fasoli mung, chili, kilka listków tajskiej bazylii. Na koniec doprawiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
.jpg)

Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
.jpg)
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Bulion azjatycki z chow mein i krewetkami
Pyszna rozgrzewająca zupa, mająca swe korzenie w kuchni azjatyckiej – delikatny bulion wzbogacony smakiem krewetek.

Komentarze (20)
148 dni temu
udka z psa jeszcze brakuje
odpowiedz
528 dni temu
witam serdecznie a ja odnośnie kanału tej Pani ,można prosić linka?
odpowiedz
528 dni temu
Proszę: https://www.youtube.com/channel/UCZgxE8WOvOmHNfMpv1otPxQ :)
792 dni temu
czy można zrobić pho w szybkowarze? jak tak to jaki sposób i czas gotowania?
odpowiedz
792 dni temu
Niestety nie dysponujemy przepisem na zupę pho z szybkowaru :)
1096 dni temu
Bez soli ma być ten bulion???
odpowiedz
1095 dni temu
Bez :)
1200 dni temu
a co z tą wołowiną zrobić bo nie jest wspomniane, gotować , smażyć?????
odpowiedz
1200 dni temu
Drogi Gościu, surowe cienkie plastry polędwicy wołowej zalewamy bulionem - pod wpływem temperatury wywaru, mięso będzie gotowe do jedzenia.
1179 dni temu
Ja polecam podgotować we wywarze wołowinę ;) w sumie ja na wołowinie robię wywar cały i po kolei dodaje przyprawy i warzywa.
1176 dni temu
Nic. Zalana bardzo gorącym bulionem sama się przygotuje.
1144 dni temu
wołowina musi być surowa i bardzo cienko pokrojona - zalewamy ją wrzącym bulionem. dzięki temu zetnie się, ale będzie miękka i soczysta.
1205 dni temu
trochę przesada 4 gwiazdki anyżu.....1 wystarczy ;)
odpowiedz
1459 dni temu
Ta zupa to symbol kuchni Wietnamskiej i w zasadzie symbol kraju.
odpowiedz
1588 dni temu
cebulę i imbir najlepiej opalić nad ogniem i dodać do zupy, a sałatę raczej bym odradzała ( w Wietnamie nigdy nie widziałam by ją dodawano)
odpowiedz
1588 dni temu
Kombinacje zawsze mile widziane :)
1589 dni temu
a te kości to jak długo pieczemy i w jakiej temperaturze?
odpowiedz
1589 dni temu
Pieczemy ok. 1 godzinę w 180 stopniach.
1590 dni temu
...a polędwica wołowa surowa ?
odpowiedz
1590 dni temu
Tak, bardzo cienko ją kroimy, a gorąca zupa zaparza mięso :)
zobacz wszystkie