Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KARMELIZUJEMY DAKTYLE I BANANY
Na patelni roztapiamy masło i dodajemy daktyle. Banana kroimy na grubsze plasterki i dorzucamy na patelnię do daktyli. Dodajemy cynamon i całość mieszamy. Smażymy jeszcze około 2-3 minuty do powstania lekko lepkiej, karmelowej glazury.
KROK 2: PODAJEMY LODY
Do dwóch miseczek nakładamy po 3 gałki lodów waniliowych. Dodajemy przygotowane wcześniej daktyle i banany. Całość polewamy oliwą i posypujemy szczyptą soli.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)