Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do minimuffinów
- tarkę o drobnych oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- worek cukierniczy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODBIJAMY JAJKA Z CUKREM
Jajka łączymy w misce z cukrem. Lekko podbijamy za pomocą rózgi, aż cukier się rozpuści.
KROK 2: DODAJEMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA
Do podbitych jajek dodajemy skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Dodajemy oliwę z oliwek i ponownie mieszamy.
KROK 3: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie za pomocą rózgi.
KROK 4: SZPRYCUJEMY CIASTO DO FORMY
Masę na magdalenki przekładamy do worka cukierniczego. Końcówkę odcinamy. Formę do minimuffinów smarujemy masłem i oprószamy mąką. Masę szprycujemy do ¾ objętości formy. Delikatnie uderzamy formą o blat, by ciasto rozłożyło się w niej równomiernie.
KROK 5: PIECZEMY MAGDALENKI
Magdalenki pieczemy ok. 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!
Cruffiny czekoladowo-cynamonowe
Połączenie croissanta i muffina, czyli cruffin, zachwyca delikatnością ciasta i wspaniałym czekoladowym nadzieniem. Sprawdź, jak smakuje ten według przepisu Pawła – z cynamonową nutą!
Muffinki ze śliwkami
Delikatne muffinki ze śliwkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia lub drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sprawdź ten smak!
Muffiny z nasionami konopi
Bardzo proste w przygotowaniu muffiny z dużą ilością wyjątkowych składników. Sprawdź, jak łatwo można przygotować pyszne słodycze z wartościowymi dodatkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Racuchy drożdżowe z jabłkami
- Mięsno-serowe empanadas z warzywami
- Sernik cytrynowy na zimno
- Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
- Babeczki dyniowe
- Wytrawne muffinki
- Wigilijne pierogi
- Tarta z burakiem
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Chleb brioche z musem figowym
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Babka cytrynowa
- Ciasto tulipan
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Ser feta w sezamowej panierce
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Magdalenki w stylu francuskim
- Pesto ze szpinaku
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Carbonara z boczkiem
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Wegański lunchbox do pracy
- Kanapki z ceviche z łososia
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Tort czekoladowy z kremem maślanym i konfiturą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)