
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Boże Narodzenie to najbardziej aromatyczne święta. W trakcie przygotowań w kuchni mieszają się zapachy cynamonu, obieranych pomarańczy, świeżo upieczonych ciast. Trudno jest wyobrazić sobie Święta bez tych aromatów. Są również smaki, które nierozerwalnie kojarzą się ze Świętami – mak, rodzynki, orzechy, suszone owoce. Paweł całe to bogactwo zamyka w pysznych ciastach! W tym tygodniu makową tartą oraz struclą z makiem i orzechami Paweł inspiruje do wypieków z dodatkiem maku. Które z ciast wyląduje na twoim stole?
Strucla makowo-orzechowa
Tarta makowa
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Trwa ładowanie komentarzy