Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.
KROK 2: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM I DODATKAMI
Pomidorki przekrawamy na pół, a mozzarellę kroimy w kostkę. Następnie dodajemy je do ugotowanego makaronu wraz z pesto i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się świeże zielone pesto, np. to marki Italiamo, które można znaleźć w lodówkach podczas tygodnia w stylu włoskim.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Gotowe danie przekładamy na talerz,. Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
Prosta, przyjemna, pyszna – taka jest kuchnia w stylu włoskim. Nie inaczej jest z farfalle z łososiem. Smakuje doskonale!
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti à la carbonara
- Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
- Makaron z łososiem i awokado
- Zapiekanka warzywna
- Zupa instant
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Zupa chrzanowa
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Indyk caprese
- Granita cytrynowa
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Sycylijski makaron z kalafiorem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Domowa kapusta kiszona
- Spaghetti alla puttanesca
- Karp w galarecie
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Dyniowe lasagne z farszem twarogowo-szpinakowym
- Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
- Bułeczki bolońskie
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)