Makaron z zielonym pesto i dodatkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.

KROK 2: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM I DODATKAMI

Pomidorki przekrawamy na pół, a mozzarellę kroimy w kostkę. Następnie dodajemy je do ugotowanego makaronu wraz z pesto i dokładnie mieszamy.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się świeże zielone pesto, np. to marki Italiamo, które można znaleźć w lodówkach podczas tygodnia w stylu włoskim.

KROK 3: PODAJEMY MAKARON

Gotowe danie przekładamy na talerz,. Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!