
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, w którym się gotował.
KROK 2: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOSEM I DODATKAMI
Pomidorki przekrawamy na pół, a mozzarellę kroimy w kostkę. Następnie dodajemy je do ugotowanego makaronu wraz z pesto i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się świeże zielone pesto, np. to marki Italiamo, które można znaleźć w lodówkach podczas tygodnia w stylu włoskim.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Gotowe danie przekładamy na talerz,. Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika i ozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.

Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.

Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
Prosta, przyjemna, pyszna – taka jest kuchnia w stylu włoskim. Nie inaczej jest z farfalle z łososiem. Smakuje doskonale!

Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!

Komentarze (0)